Antena Meniu Search
x

Britanicii cumpără masiv salopete, mănuşi, papuci şi halate de teama unei ierni cu prețuri mari la energie

Cumpărătorii britanici cumpără masiv lenjerie groasă, mănuşi şi halate, care să-i ajute să se protejeze de frig în această iarnă, în încercarea de menţine scăzută temperatura termostatelor pentru a economisi bani, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 08:53

Britanicii cumpără masiv salopete, mănuşi, papuci şi halate de teama unei ierni cu prețuri mari la energie
Britanicii cumpără masiv salopete, mănuşi, papuci şi halate de teama unei ierni cu prețuri mari la energie - Profimedia Images

Vânzările de pături cu glugă, lenjerie groasă, halate şi papuci au crescut în ultimele săptămâni, potrivit companiei John Lewis, cel mai mare lanţ de magazine universale din Marea Britanie.

Facturile pentru energie ale britanicilor au crescut în acest an, iar consumatorii se confruntă cu inflaţia ridicată pentru toate bunurile, inclusiv produsele alimentare, în timp ce dobânzile ipotecilor au început şi ele să crească, ceea ce duce la o creştere bruscă a costului vieţii.

Acest lucru face ca îmbrăcarea unor haine groase pentru a evita creşterea temperaturii termostatelor să devină o opţiune atractivă, iar John Lewis a spus că clienţii săi cumpără mai multe astfel de produse pentru a trece iarna.

Vânzările de haine groase pentru femei s-au dublat săptămâna trecută, comparativ cu săptămâna precedentă, iar cel mai vândut produs a fost o pătură purtabilă cu glugă. Vânzările de halate au crescut cu 76% faţă de anul trecut.

Pe acelaşi subiect

Britanicii se confruntă cu facturi ridicate la electricitate și cu inflația

Costul energiei fiind un motiv de îngrijorare, vedem cum clienţii cheltuie luând în considerare căldura”, a declarat Claire Miles, şefa categoriei de modă la John Lewis.

De asemenea, salopetele au zburat de pe rafturi mult mai devreme decât de obicei, a spus retailerul, în semn că au fost cumpărate pentru căldură anul acesta, mai degrabă decât ca un cadou de Crăciun.

Tesco, cel mai mare lanţ de supermarketuri din Marea Britanie, a declarat săptămâna trecută că clienţii continuă să-şi schimbe obiceiurile de cumpărături pentru a economisi bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Britanicii cumpără masiv salopete, mănuşi, papuci şi halate de teama unei ierni cu prețuri mari la energie