Antena Meniu Search
x

Britanicii mai au o problema: CRIZA muncitorilor sezonieri dupa ridicarea restrictiilor

Britanicii au tot mai multe probleme cu eliminarea restrictiilor de pe piata muncii, din 2014. Mai nou, sunt de parere ca aceasta masura ar putea duce la o criza a muncitorilor sezonieri in Marea Britanie, incantati ca pot obtine locuri de munca mult mai bine platite

Specialistii din imigratie considera ca numarul muncitorilor sezonieri va scadea semnificativ in urmatorii doi ani, ceea ce va duce intr-un final la cresteri de preturi. Astfel, consilierii britanici au recomandat sa fie permis accesul sezonierilor din state precum Republica Moldova si Ucraina pentru recoltarea fructelor si legumelor.

”In fiecare an sunt acceptati 21.250 de lucratori in horticultura pentru o perioada de sase luni. Este o schema bine conceputa, care functioneaza din 2008 numai pentru romani si bulgari. ”In 2014, romanii si bulgarii vor avea acces liber pe piata muncii – vor decide ei in schimb sa lucreze in hoteluri, baruri si magazinele Tesco? Vor fi suficienti oameni sa culeaga capsunile?”, a spus consilierul sef pe probleme de migratie din cadrul guvernului britanic, David Metcalf, pentru Mirror.co.uk.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Britanicii mai au o problema: CRIZA muncitorilor sezonieri dupa ridicarea restrictiilor