Antena Meniu Search
x

Bugetarii din New York şi California obligaţi să se vaccineze anti-Covid sau vor fi testaţi săptămânal

Autorităţile din New York şi California au decis, luni, ca angajaţii din administraţia publică să fie obligaţi să se vaccineze anti-Covid, altfel ei ar urma să fie testaţi de Covid cel puţin o dată pe săptămână.

de Redactia Observator

la 26.07.2021, 22:42

Bugetarii din New York şi California obligaţi să se vaccineze anti-Covid sau vor fi testaţi săptămânal
Bugetarii din New York şi California obligaţi să se vaccineze anti-Covid sau vor fi testaţi săptămânal - Hepta
  • Statele Unite ale Americii au ajuns la peste 35,2 milioane de infectări cu noul coronavirus, peste 626.000 de pacienţi pierzând lupta pentru viaţă.

Decizia vine din cauza pericolului reprezentat de tulpina Delta a coronavirusului şi a posibilităţii ca numărul de infectări cu noul coronavirus să crească din nou. Conform Reuters, Bill de Blasio, primarul din New York City, a anunţat că toţi cei peste 300.000 de angajaţi din administraţia publică au termen până pe 13 septembrie să se vaccineze anti-Covid-19. De la acea dată ar urma să înceapă testarea constantată a tuturor angajaţilor care nu s-au vaccinat.

Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, a ieşit şi el la câteva ore după Bill de Blasio şi a anunţat că cei aproximativ 246.000 de angajaţi din administraţia publică şi care deservesc statul California trebuie să se programeze cât mai repede pentru vaccinare, altfel şi ei vor fi testaţi în mod constant, cel puţin o dată pe săptămână.

Newsom a ţinut să precizeze că "am ajuns într-un punct al pandemiei în care alegerea unui individ, de a nu se vaccina, ne poate afecta pe toţi". Vă reamintim că, deja, autorităţile din statul New York au luat în calcul, în urmă cu o săptămână, posibilitatea de a-i obliga pe toţi angajaţii din spitale şi din clinici medicale să se vaccineze anti-Covid-19. Şi în cazul lor se impune aceeaşi regulă. Dacă refuză să se vaccineze, ar urma să fie testaţi de Covid cel puţin o dată pe săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Bugetarii din New York şi California obligaţi să se vaccineze anti-Covid sau vor fi testaţi săptămânal