Antena Meniu Search
x

Video Bulgaria a relaxat condiţiile de intrare în ţară. Cum pot merge românii în vacanţă

Avem şi veşti bune. Pentru minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, Bulgaria a relaxat condiţiile de intrare în ţară. Aşa că dacă nu v-aţi făcut planuri de vacanţă şi v-aţi vaccinat puteţi merge în ţara vecină doar cu hârtia care atestă că sunteti imunizat.

de Redactia Observator

la 30.04.2021, 14:37

Vezi și

Pentru cei care încă nu au apucat să facă vaccinul, dar au avut COVID-19 este nevoie de un document cu un rezultat pozitiv al unui test PCR sau al unui test rapid antigen, care arată că aţi avut virusul. Iar cei care nu au avut nici COVID-19 şi nici nu sunt vaccinati pot intra în Bulgaria cu un test antigen. Chiar şi aşa călătoriile în străinătate încă sunt o aventură, iar condiţiile se pot schimba.

Certificatul verde digital este pe cale să uşureze călătoriile

Planurile pentru vacanţa peste hotare se fac anul acesta pe ultima sută de metri. Din cauza situaţiei epidemiologice incerte, dar şi a actualizării săptămânale a listei cu ţările galbene, tot mai puţini români riscă să fie nevoiţi să stea în carantină la întoarcere. Sau chiar odată ce ajung la destinaţie, aşa cum a păţit un grup de români care a ajuns în Sri Lanka.

Asta vedem afară. Este o uşă cu un lanţ, cu lacăt şi aici sunt toate grupurile care vin în Sri Lanka, din tot felul de colţuri ale lumii.

Cei 16 români care au rămas închişi în hotel timp de 14 zile, deşi, înainte de plecare şi-au făcut testele care erau negative. Numai că autorităţile srilankeze au schimbat brusc regulile şi i-a testat pe turişti la sosirea pe aeroport. Iar după ce unul a fost testat pozitiv, au decis ca tot grupul să intre în carantină. Tocmai de aceea, mulţi români au decis să renunţe la vacanţa exotică.

Dumitru Luca - presedinte ANAT: Aproape toate rezervările pentru perioada Paştelui au fost anulate. Nu cred că cineva aşteaptă cu bagajul făcut un comunicat pozitiv şi apoi mâine dimineaţă să plece.

Agenţiile de turism spun că dacă cifrele ar fi interpretate diferit, românii ar fi mai încrezători să plece.

Dumitru Luca - presedinte ANAT: În loc să se ia în calcul rata de pozitivare a testelor, se ia numărul de cazuri noi depistate, ceea ce e complet irelevant.

Totuşi, sunt sute de români fie vaccinaţi sau care îşi asumă carantina la întoarcere - care se bucură deja de vacanţa de Paşte în Grecia.

Turist: Eu şi soţul meu suntem vaccinaţi şi au trecut mai mult de 14 zile de la rapel. Şi pe copii i-am testat. Încă nu ştim, am riscat cu chestia asta ca ne-am dorit-o prea mult vacanţa asta.

În curând, însă, călătoriile vor fi mult mai uşor de făcut de către cei care sunt vaccinaţi, au trecut recent prin boală sau au un test negativ. Parlamentul European a decis ca "certificatul verde" să îi scutească pe posesori de carantină, autoizolare sau testatre. Şi ca să nu fie discriminaţi cei care nu s-au vaccinat sau nu o pot face, ar putea fi testaţi gratuit înainte de plecarea în vacanţă.

Între timp, veşti bune vin din mai multe state europene. După 17 mai, Marea Britanie dă undă verde călătorilor internaţionale, iar din 19 mai în Franţa se redeschid localurile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Bulgaria a relaxat condiţiile de intrare în ţară. Cum pot merge românii în vacanţă