Antena Meniu Search
x

Video Bulgaria atacă valul 4 al pandemiei cu noi restricţii. Nemulţumiţi, oamenii au ieşit în stradă: "Problemele sunt în sistemul de Sănătate"

Vacanţa de vară s-a terminat pentru bulgari. Revin restricţiile şi ele vor fi resimţite din plin şi de românii care au programate concedii în ţara vecină. Restaurantele, barurile şi cluburile se vor închide mai devreme, iar evenimentele publice cu număr mare de spectatori sunt interzise. Bulgaria nu este singura ţară care reintroduce restricţii anti-COVID.

de Redactia Observator

la 08.09.2021, 20:40

Vezi și

Ora 22 devine ora închiderii localurilor în toată Bulgaria. De asemenea, competiţiile sportive din spaţiile închise se vor desfăşura fără spectatori, festivalurile sunt interzise, iar teatrele şi cimeatografele vor funcţiona la jumătate din capacitate. Vestea i-a nemulţumit pe bulgari. În Veliko Târnovo, oamenii au ieşit în stradă, iar cei mai supăraţi sunt cei din industria ospitalităţii. "Problema cu rata mortalităţii în Bulgaria nu o reprezintă restaurantele, cluburile, personalul sau clienţii. Problemele sunt în sistemul de Sănătate", este de părere un protestatar. 

În faţa furiei mulţimii, autorităţile spun că nu au de ales. Tulpina Delta a făcut ca numărul de cazuri noi să crească din nou. Numai ieri au fost peste 2.000 de noi îmbolnăviri, cam cât în România, dar la o populaţie de doar 7 milioane de locuitori. Cea mai săracă ţară a Uniunii este, însă, şi cea mai nevaccinată. Doar 17,3% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin. "Nu sunt vaccinată, nu cred că vaccinurile funcţionează", spune o femeie, în timp ce o alta o aprobă: "Spitalele sunt pline de oameni care sunt vaccinaţi. Şi, atunci, ce rost mai are să te vaccinezi?"

"Statul nu a fost suficient de activ în campania de vaccinare. Oamenii au auzit mesaje amestecate. Unii spun că vaccinul este bun, mare parte, medici. Dar sunt şi medici care spun că prezintă riscuri şi oamenii nu au nevoie de vaccin", explică Iordanka Minekova, asistentă-şefă la spitalul din Veliko Târnovo.

Bulgaria nu este un caz singular. Inclusiv Franţa, Marea Britanie şi Germania se pregătesc de restricţii severe, dacă valul patru continuă. Iar Italia a anunţat că nu exclude să facă vaccinarea obligatorie, în speranţa că aşa poate evita o nouă carantină. Suedia, pe de altă parte, cu 70% din populaţie vaccinată, e foarte aproape de normalitate. Restaurantele, barurile şi arenele sportive pot funcţiona la capacitate maximă, iar toţi cei care munceau de acasă se pot întoarce la birou. Autorităţile sanitare spun, însă, că rămân în alertă şi nu exclud chiar administrarea dozelor 4 şi 5 de vaccin, dacă va fi cazul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Bulgaria atacă valul 4 al pandemiei cu noi restricţii. Nemulţumiţi, oamenii au ieşit în stradă: "Problemele sunt în sistemul de Sănătate"