Antena Meniu Search
x

Cabinetul premierului Boris Johnson, la un pas de colaps. Un al treilea ministru și-a dat demisia, în doar 24 de ore

Ministrul britanic pentru Copii şi Familie, Will Quince, şi Laura Trott, asistenta ministrului britanic pentru Transporturi, şi-au anunţat demisia pe fondul unui nou val de scandaluri care afectează Guvernul premierului Boris Johnson, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 06.07.2022, 12:26

premierul britanic Boris Johnson
Cabinetul premierului Boris Johnson, tot mai slăbit. Un al treilea ministru și-a dat demisia, în doar 24 de ore - Profimedia Images

Doi noi membri ai Guvernului britanic şi-au anunţat demisia, miercuri, a doua zi după anunţul demisiei surprinzătoare a ministrului Sănătăţii, Sajid Javid, şi a ministrului Finanţelor, Rishi Sunak. Astfel, puterea premierului britanic Boris Johnson pare a fi şi mai slăbită, în contextul implicării sale într-un val de scandaluri.

Ministrul britanic pentru Copii şi Familii, Will Quince, şi-a anunţat demisia, pe motiv că nu a avut ”de ales” după ce a repetat ”cu bună-credinţă” în presă elementele furnizate de serviciile premierului, "care s-au dovedit a fi inexacte".

De asemenea, Laura Trott a demisionat din postul de asistent al ministrului Transporturilor, considerând că încrederea a fost ”pierdută”, transmite news.ro.

Miniştrii Sănătăţii şi Finanţelor din Marea Britanie şi-au dat demisia din Guvernul Johnson

Pe acelaşi subiect

Criză politică în Marea Britanie. Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, şi-a anunţat marţi demisia, explicând că şi-a pierdut încrederea în premierul Boris Johnson după o serie de scandaluri care au afectat imaginea guvernului, transmite AFP.

"Este clar pentru mine că situaţia nu se va schimba sub leadership-ul dumneavoastră - şi, prin urmare, aţi pierdut încrederea mea", a afirmat Javid în scrisoarea de demisie postată pe Twitter.

După câteva minute, şi-a anunţat plecarea din guvern şi ministrul Finanţelor, Rishi Sunak. "Publicul aşteaptă în mod legitim ca guvernul să se comporte cu seriozitate şi competenţă", a arătat el în scrisoarea de demisie publicată pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Cabinetul premierului Boris Johnson, la un pas de colaps. Un al treilea ministru și-a dat demisia, în doar 24 de ore