Antena Meniu Search
x

Un câine a fost decorat pentru că şi-a salvat stăpâna de 12000 de ori în 7 ani (Video)

Câinele este, de obicei, cel mai bun prieten al omului. Însă aceştia pot fi ridicaţi rapid la statutul de eroi, dacă le salvează viaţa stăpânilor de 12.000 de ori în şapte ani, cum s-a întâmplat în cazul lui Pal, un labrador din Bicknor, Marea Britanie.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 02.12.2019, 20:15

Câinele este, de obicei, cel mai bun prieten al omului. Însă aceştia pot fi ridicaţi rapid la statutul de eroi, dacă le salvează viaţa stăpânilor de 12.000 de ori în şapte ani, cum s-a întâmplat în cazul lui Pal, un labrador din Bicknor, Marea Britanie.

Pal este un câine specializat pe cazuri medicale. Claire Pearson, stăpâna lui, are diabet, iar rolul lui Pal este de a o avertiza pe aceasta de fiecare dată când simte că femeia va suferi o criză.

Câinele Pal şi-a salvat stăpâna de 12.000 de ori

Conform Kent Online, dacă Pal nu ar fi intervenit de fiecare dată la timp, Claire ar fi avut nevoie să fie transportată la spital, iar crizele i-ar fi pus viaţa în pericol.

Pe acelaşi subiect

S-a ajuns la situaţia în care patrupedul să-şi salveze stăpâna de peste 12.000 de ori în şapte ani. Pentru aportul său, Pal a primit Ordinul de Merit din partea PDSA, o organizaţie de protecţie a animalelor.

Ceremonia a avut loc la Castelul Leeds din Kent.

Stăpâna câinelui Pal s-a născut cu diabet

Claire Pearson s-a născut cu diabet, dar a reuşit să ducă o viaţă normală, având inclusiv doi copii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Totuşi, în ultimii ani, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit. Au apărut probleme la nivel de rinichi, plămâni şi pancreas şi este obligată să facă dializă de trei ori pe săptămână.

Femeia a intrat în depresie, însă la începutul lui 2012 a văzut anunţul PDSA şi şi-a dat seama că nu mai vrea să fie o povară pentru copiii ei.

Câinele Pal îşi însoţeşte stăpâna la dializă

De atunci, viaţa lui Claire depinde de câinele Pal, iar patrupedul este dresat să-i aducă dozele de glucoză şi insulină când simte că femeia urmează să facă o criză, dar chiar să-i ducă şi telefonul în cazul în care consideră că este necesar acest lucru.

Mai mult, câinele o însoţeşte pe femeie la şedinţele de dializă, pentru ca aceasta să rămână calmă, şi la evenimentele în care Claire promovează ideea unor câini-ajutători şi vorbeşte despre cât de mult a ajutat-o Pal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Un câine a fost decorat pentru că şi-a salvat stăpâna de 12000 de ori în 7 ani (Video)