Antena Meniu Search
x

Câinii, cei mai buni detectori de coronavirus

Oamenii ar putea primi ajutor în lupta cu coronavirusul de la cei mai buni prieteni din lumea necuvântătoarelor. Cercetătorii britanici au început testele care vor determina dacă virusul poate fi detectat de către câini.

de Redactia Observator

la 16.05.2020, 16:59

Vezi și
  • Infecţiile schimbă mirosul corpului.
  • Mirosul lor foarte fin ajută la depistarea bolii.

Dacă studiu se va dovedi un succes, căţeii ar putea deveni cei mai eficienţi detectori de Covid-19. Câinii sunt capabili să detecteze o boală chiar şi înaintea unui medic. Mirosul lor foarte fin ar putea fi cheia şi pentru depistarea timpurie a coronavirusului.

James Logan, şeful Departamentului de Control al Bolilor la Şcoala Londoneza de Medicina: Majoritatea infecţiilor schimbă mirosul corpului şi avem toate motivele să credem că acest lucru se va întâmpla şi în cazul coronavirusului.

Cercetătorii britanici din spatele acestui program, au antrenat câini să detecteze malaria şi realizează progrese şi în detectarea cancerului cu ajutorul patrupedelor. Pentru început, în aceste teste, vor fi folosiţi şase câini.

Dacă experimentul va da rezultate şi programul se va extinde, câinii ar putea realiza un număr record de teste pe zi.

James Logan, şeful Departamentului de Control al Bolilor la Şcoala Londoneza de Medicina: Fiecare câine ar putea să verifice până la 250 de oameni pe oră.

Oamenii de ştiinţă răspund şi îngrijorărilor iubitorilor de animale şi reamintesc că datele de până acum arată că sănătatea patrupezilor nu va fi pusă în pericol.

James Logan, şeful Departamentului de Control al Bolilor la Şcoala Londoneza de Medicina: Există dovezi ştiinţifice conform cărora câinii nu sunt afectaţi de acest coronavirus. Există un risc foarte mic sau riscul ca ei să fie infectaţi este foarte mic.

Guvernul britanic a finanţat cercetarea cu peste 500.000 de lire sterline. În Marea Britanie, aproape 34.000 de oameni au fost răpuşi de virus şi peste 236.000 au fost infectaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Câinii, cei mai buni detectori de coronavirus