Antena Meniu Search
x

"Cămașa i-a fost smulsă de pe corp". Gestul care l-a salvat pe un adolescent din avionul Boeing 737 Max 9 când uşa s-a rupt în zbor

Când aeronava Boeing 737 Max 9 aparţinând companiei Alaska Airlines a rămas fără o uşă în zbor la o altitudine de 5000 de metri, depresurizarea avionului a fost atât de puternică încât a rupt tetiere şi tapiţerie, a îndoit metalele scaunelor din apropiere, a aspirat două telefoane mobile, căști și chiar cămașa de pe un pasager adolescent.

de Redactia Observator

la 10.01.2024, 18:30

Vezi și

Jake, un adolescent aflat aproape de gaura apărută în fuzelajul aeronavei Boeing 737 Max 9, a rămas pur şi simplu fără cămașa de pe corp când ușa aeronavei a fost ruptă în zbor pe 5 ianuarie. 

O altă pasageră Kelly Bartlett a declarat pentru CBS News că adolescentul a fost mutat imediat lângă ea. Kelly se afla pe rândul 23 cu trei rânduri în fața locului de unde s-a desprins uşa de 30 de kg, 60 de cm lăţime şi 1,2 metri înălţime. 

Barlett, şi ea mama unor adolescenţi, a povestit că a auzit "un bum puternic"  la scurt timp după ce Boeingul 737 Max 9 a decolat din Portland, Oregon. Căpitanul tocma anunţas pasagerii că își pot folosi din nou dispozitivele când a auzit o explozie puternică iar cabina s-a umplut de frig și vânt puternic. 

Ea a povestit haosul care a urmat: măști de oxigen au căzut din tavan și, în timp ce îşi punea masca, cineva a sărit peste scaunul ei pe culoar. "Lângă mine era un scaun liber și cineva a sărit peste mine, s-a lăsat pe scaunul din mijloc, a luat o mască și și-a pus-o. Era un copil și nu purta cămașă" a povestit ea.  

Pe acelaşi subiect

"Totul era haotic și confuz. M-am gândit: "De unde ai venit?". Nu am înțeles de unde venea, de ce stătea acolo și de ce nu purta cămașă", a spus tânăra.  

Jake avea pielea roșie şi niște zgârieturi pe corp. "Cămașa i-a fost aspirată de pe corp când uşa a explodat, din cauza depresurizării, iar centura de siguranță l-a ținut pe scaun și i-a salvat viața", a spus ea, adăugând că mama adolescentului a fost așezată în altă parte.

"Noi aveam măștile pe faţă, iar în avion era zgomot mare, așa că nu am putut vorbi. Dar aveam o aplicație de note pe telefon pe care scriam. Așa că i-am scris și l-am întrebat dacă a fost rănit. Nu-mi venea să cred că stătea acolo și prin ce trebuie să fi trecut, ce trebuie să fi simțit în acel moment" a mai povestit Kelly. 

Adolescentul de 15 ani i-a scris că avea zgârieturi pe braț și că ce s-a petrecut este "incredibil". "Multumesc pentru amabilitate," i-a mai scris el. Când avionul a aterizat, Jack și mama lui s-au reunit, a spus Barlett. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Cămașa i-a fost smulsă de pe corp". Gestul care l-a salvat pe un adolescent din avionul Boeing 737 Max 9 când uşa s-a rupt în zbor