Antena Meniu Search
x

Foto iPhone intact, după ce a căzut în gol 5.000 m din avionul Boeing 737 MAX 9 al Alaska Airlines, rămas fără uşă în zbor

Uşa desprinsă, vineri, în zbor, dintr-un Boeing 737 MAX 9 aparţinând Alaska Airlines a fost găsită de un profesor din Statele Unite, în curtea casei sale. Între timp, anchetatorii au descoperit cronica unui dezastru anunţat. Sistemul de siguranţă al avionului a avertizat de trei ori, în ultima lună, că aeronava s-ar putea depresuriza. Inexplicabil, departamentul de întreţinere nu s-a implicat. În urma incidentului, un bărbat a posta pe X (fostul Twitter) imagini cu un iPhone intact, care ar fi căzut din avionul Alaska Airlines.

de Redactia Observator

la 09.01.2024, 21:12

Vezi și

Au fost clipe de panică pentru cei 177 de pasageri ai unui zbor al companiei Alaska Airlines. Aeronava a aterizat de urgență, vineri, în statul american Oregon. Pasagerii au declarat că o ușă s-a desprins de pe fuzelaj după decolare. Alaska Airlines reține la sol întreaga flotă de avioane Boeing 737-9 MAX după incident.

Uşa unui avion Alaska Airlines s-a desprins de pe fuzelaj în timpul zborului

O înregistrare a discuţiei dintre echipaj şi turnul de control arată cât de îngroziţi erau piloţii companiei Alaska Airlines. Şi cei 177 de pasageri s-au temut de un dezastru în aer când uşa s-a desprins, la peste 5.000 de metri altitudine. Măștile de oxigen au coborât din tavan, iar luminile de urgență s-au aprins. 

"Când m-am uitat în stânga, am văzut o gaură uriașă. Inițial, am crezut că e vorba de ușa de urgență, dar nu era o ușă acolo. Era o parte a peretelui care a zburat", povesteşte Elizabeth Le, pasager. Pasagerii de pe rândul 26, din dreptul uşii desprinse, au avut norocul vieţii lor. Au ratat îmbarcarea şi astfel au rămas în viaţă.

Pe acelaşi subiect

iPhone intact, după ce a căzut în gol 5.000 m

Între timp, în urma incidentului ar fi fost găsite la sol obiecte căzute din avion. Inclusiv un telefon Apple ce pare a fi.... intact!

"Am găsit un iPhone pe marginea drumului... Era încă pe mod avion, cu bateria pe jumătate încărcată, iar pe ecran încă se vedea chitanţa de la bagaje pentru zborul AlaskaAirlines ASA1282. A supravieţuit unei căzături de peste 5.000 de metri şi este intact!", a scris Seanathan Bates pe reţeaua de socializare X (fostul Twitter). Acesta ar fi cel de-al doilea telefon găsit în urma incidentului. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Avioanele Boeing 737 Max, la control

După incidentul extrem de grav, compania Alaska Airlines a anulat 230 de zboruri din motive de siguranţă. Scandalul ia amploare, însă, în toată lumea. Autorităţile americane au reţinut la sol 171 de Boeing 737 MAX 9 pentru verificări amănunţite. 

Măsuri asemănătoare au fost luate şi la nivel mondial, în Turcia, Dubai, Panama şi Mexic. Peste 1.370 de avioane din familia 737 MAX sunt în circulaţie, iar pe lista de comenzi sunt mai mult de 4.000 de aparate de zbor. Nicio companie din Europa nu are, însă, în flotă modelul a cărei uşă s-a desprins în zbor în Statele Unite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » iPhone intact, după ce a căzut în gol 5.000 m din avionul Boeing 737 MAX 9 al Alaska Airlines, rămas fără uşă în zbor