Antena Meniu Search
x

Camion frigorific, plin cu 152 de cadavre, descoperit sub uzina Azovstal. Moscova anunţă că vor fi predate Ucrainei

Trupurile neînsufleţite ale 152 de soldaţi ucraineni au fost descoperite sub uzina de la Azovstal. Ele au fost descoperite într-o dubă frigorifică, Moscova anunţă că va preda Ucrainei cadavrele, având în vedere că Mariupolul, oraşul în care se află uzina a fost cucerită de armata lui Putin.

de Redactia Observator

la 31.05.2022, 14:21

152 de cadavre ale unor soldaţi, descoperite sub uzina Azovstal
152 de cadavre ale unor soldaţi, descoperite sub uzina Azovstal - Profimedia

Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele sale au găsit „152 de cadavre care aparţin unor militari ai forțelor armate ale Ucrainei”. Totodată, el a anunţat că trupurile neînsufleţite erau depozitate într-o unitate de răcire (n.r dubă frigorifică), iar sub trupurile lor au fost descoperite și patru mine, scrie Citizen.

”În furgonul al cărui sistem de refrigerare nu funcţiona, erau depuse 152 de cadavre ale unor combatanţi şi militari din forţele ucrainene”, precizează ministerul. ”Patru mine au fost descoprite sub trupurile neînsufleţite”, anunţă Ministerul rus al Apărării.

După ce Moscova a preluat controlul asupra oraşului Mariupol la sfârșitul lunii aprilie, apărătorii rămași ai orașului au fost găzduiți timp de săptămâni întregi în tunelurile subterane de sub uriașa uzină de oțel Azovstal.

La începutul lunii mai, sute de soldați ucraineni s-au predat trupelor Moscovei de la Azovstal, iar Rusia a indicat că vor fi puși în judecată.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ucraina. ziua 97 de război

Război Rusia - Ucraina, ziua 97. Luptele aprige continuă în regiunea Donbas din estul Ucrainei, fiind raportate bombardamente constante în mai multe zone și intensificarea bătăliei pentru orașul-cheie Severodoneţk, considerat noul Mariupol. Intensificarea atacurilor vine în timp ce ministrul de Externe al Rusiei a spus că îndepărtarea armatei ucrainene din Donețk și Lugansk este o prioritate pentru Moscova, relatează CNN. Între timp, UE a aprobat noi sancţiuni contra Rusiei, inclusiv prin reducerea importurilor de petrol. "La modul concret, vor fi reduse cu 90% importurile de petrol din Rusia în UE până la sfârşitul anului", a scris preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Camion frigorific, plin cu 152 de cadavre, descoperit sub uzina Azovstal. Moscova anunţă că vor fi predate Ucrainei