Antena Meniu Search
x

Video Camion în mers, ridicat de pe șosea în timpul furtunii Eunice. Imagini dramatice filmate pe o autostradă din Olanda

Furtuna Eunice a lovit cu putere Olanda. Au fost rafale de peste 130 km/h, iar imagini publicate în presa locală arată camioane ridicate, efectiv, de pe şosea de vântul puternic.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.02.2022, 09:31

Camion în mers, ridicat de pe șosea în timpul furtunii Eunice. Imagini dramatice filmate pe o autostradă din Olanda - capturi video YouTube

O înregistrare publicată de nieuwsblad.be arată momentul în care un camion care circula pe o autostradă, în Olanda, este luat pe sus de vânt şi răsturnat în afara părţii carosabile. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Filmarea dramatică a fost făcută cu o cameră de bord.

Pe acelaşi subiect

Nu se știe care este starea șoferului.

Furtuna Eunice a lovit în plin Olanda. Vântul a suflat cu rafale de până la 130 km pe oră în zonele de coastă. Trei persoane au decedat din cauza copacilor doborâţi de vânt.

Guvernul a trimis alerte text prin care atenţiona populaţia să rămână în casă şi să sune la serviciile de urgenţă numai în situaţiile în care viaţa le este pusă în pericol. În cele din urmă, reţeaua a căzut din cauza numeroaselor solicitări şi un alt mesaj a fost transmis de autorităţi: „Numărul de urgenţă este supraîncărcat”, relatează Reuters.

Copacii doborâţi de vânt au ucis trei persoane în Amsterdam

Vântul a suflat cu rafale de până la 130 de kilometri pe oră în zonele de coastă. Institutul Regal de Meteorologie din Ţările de Jos (KNMI) a emis o avertizare „cod roşu”. Copacii doborâţi de vânt au ucis trei persoane în Amsterdam. Poliţia a încurajat cetăţenii să nu iasă din locuinţe pe durata furtunii.

Pagubele materiale sunt însemnate. O bucată din acoperişul stadionului clubului de fotbal ADO Den Haag a fost smulsă de vânt. În altă parte din Haga, poliţia a evacuat rezidenţii care locuiesc lângă o biserică, din cauză că cele două turle au început să se clatine în timpul vijeliei. Mai multe camioane au fost răsturnate de curenţii puternici de aer, perturbând traficul rutier.

Aeroportul Schiphol a anulat aproximativ 390 de zboruri.

Furtuna Eunice face ravagii în nord-vestul Europei

Formată în Irlanda, furtuna Eunice a trecut vineri peste o parte a Regatului Unit, apoi nordul Franţei, Benelux, înainte de a-şi continua drumul spre Danemarca şi Germania, unde o mare part de din nordul ţării a fost plasată în alertă roşie până sâmbătă dimineaţa.

Sute de zboruri, trenuri şi feriboturi au fost anulate în nord-vestul Europei, deoarece rafalele extreme ale furtunii Eunice au trecut la mai puţin de 48 de ore după furtuna Dudley (cel puţin şase morţi în Polonia şi Germania). Nouă decese au fost înregistrate din cauza furtunrii Eunice. Ultimul deces semnalat dimineaţa devreme de poliţia din Germania: un şofer a fost ucis în urma căderii unui copac pe vehiculul său în Altenberge, în Renania de Nord-Westfalia, nu departe de oraşul Munster.

În Ţările de Jos, patru persoane au fost ucise, potrivit serviciilor de urgenţă olandeze, din cauza căderii copacilor sau în accidente. La Haga, zeci de case au fost evacuate de teama prăbuşirii clopotniţei unei biserici. Un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit în sud-estul Irlandei, a spus poliţia.

La Londra, o femeie în vârstă de 30 de ani a murit, după ce un copac a căzut peste maşina în care era pasageră, iar un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost ucis în apropiere de Liverpool (nord-vestul Angliei), după ce crengi şi copaci au lovit parbrizul maşinii în care se deplasa. În Belgia, un canadian în vârstă de 79 de ani care locuia pe o barcă în portul de agrement din Ypres (vest) a murit după ce a căzut în apă în timp ce încerca să recupereze obiecte care zburaseră, potrivit News.ro. În Anglia, pe Insula Wight a fost înregistrată o rafală de 196 km/h, în timp ce altele au fost măsurate la peste 110 km/h, inclusiv pe aeroportul londonez Heathrow. În nordul Franţei, șase persoane au fost grav rănite – şi încă șaptesprezece uşor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Camion în mers, ridicat de pe șosea în timpul furtunii Eunice. Imagini dramatice filmate pe o autostradă din Olanda