Antena Meniu Search
x

Video Imagini dramatice din timpul furtunii Eunice, cea mai puternică din ultimii 30 de ani. Alertă Roșie în Londra, prima din ultimul deceniu

Cea mai puternică furtună care a lovit Marea Britanie în ultimii 30 de ani a declanşat alerta roşie în Regat. În Londra, unde locuiesc zeci de mii de români, este pentru prima dată când autorităţile emit o astfel de alertă meteo în ultimii 11 ani. Rafale de vânt au atins 150 de kilometri pe oră, zeci de curse aeriene au fost anulate şi milioane de oameni sunt blocaţi în case.

de Redactia Observator

la 18.02.2022, 21:46

Vezi și

Un avion încearcă să aterizeze pe aeroportul Heathrow. Rafalele de vânt de 160 de kilometri pe oră fac misiunea piloţiloraproape imposibilă. Imaginile sunt atât de puternice că site-ul aeroportului era urmărit, vineri după-amiază, de 125.000 de oameni în direct. 

Forţa cu care a lovit furtuna Eunice este vizibilă şi pe şosele. Acest camion a fost pus la pământ ca şi cum ar fi de jucărie. Cea mai puternică furtună care a lovit Regatul în ultimii ani provoacă haos în tot sudul ţării.

Londra este sub cod roşu de alertă din cauza furtunii Eunice

Rafalele au smuls copacii din rădăcini, au anulat curse aeriene şi feroviare şi au închis în case milioane de oameni în Marea Britanie. În Scoţia şi Ţara Galilor, copiii au primit, astăzi, vacanţă.  Mii de locuinţe au rămas fără curent electric. Premierul Boris Johnson a convocat de urgenţă Comitetul Cobra, iar armata este pregătită să intervină în orice moment. Furtuna va traversa, până mâine, întreaga ţară.

La 120 kilometri pe oră, în Belgia a fost aproape imposibil să ţii piept vântului. Iar în Franţa, vântul a atins astăzi o viteză record - 176 km pe oră. Vremea extremă mătură, de 2 zile, tot nordul Europei. În Germania, unde furtuna a lovit ieri, rafalele de vânt au ajuns la 180 de kilometri pe oră. Pagubele sunt însemnate şi în Polonia sau Danemarca. Şi în România au fost emise un cod galben şi unul portocaliu de vânt puternic în Carpații Meridionali și Orientali. Rafalele au atins aici până la 80 km pe oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Imagini dramatice din timpul furtunii Eunice, cea mai puternică din ultimii 30 de ani. Alertă Roșie în Londra, prima din ultimul deceniu