Antena Meniu Search
x

Video Campanie electorală cu bătaie, în Franţa. Un protestatar a încercat să îl strângă de gât pe unul dintre candidaţi

Scene ca în ringul de box în campania electorală pentru preşedinţia Franţei. Un atacator a încercat să îl strângă de gât pe candidatul de extremă dreaptă, Eric Zemmour. Noul star al politicii franceze, văzut cu şanse reale de a se duela cu Emmanuel Macron, în turul doi, a scăpat de agresor şi şi-a ţinut discursul aşa cum era programat.

de Redactia Observator

la 06.12.2021, 21:07

Vezi și

Atacul a avut loc chiar în momentul în care Eric Zemmour sosea la mitingul electoral. Din mulţime, un bărbat se năpusteşte asupra lui, peste gărzile de corp, şi încearcă să îl strângă de gât. Urmează momente lungi de panică şi îmbrânceli. Atacatorul, un mai vechi cunoscut al poliţiei, este în cele din urmă imobilizat şi scos din sală. Va fi pus sub acuzare pentru violenţă cu premeditare. În urma atacului, Eric Zemmour s-a ales cu entorsă la o mână, însă asta nu l-a împiedicat să urce pe scenă. 

Eric Zemmour, candidat la preşedinţia Franţei: Nu vă lăsaţi amăgiţi. Adevăratul obiect al mâniei lor sunteţi voi. Dacă mă urăsc pe mine, este pentru că vă urăsc pe voi. Dacă mă dispreţuiesc pe mine, este pentru că vă dispreţuiesc pe voi. 

Violenţele au continuat însă pe tot parcursul mitingului. La un moment dat, în sală intră un grup de contestatari ai candidatului şi activişti antirasism. A fost scânteia care a aprins din nou spiritele. În urma ostilităţilor, mai mulţi contestatari ai lui Zemmour au ieşit plini de sânge din sală.  

Francez: Am crezut că avem dreptul să spunem ce gândim. Credeam că trăim într-o democraţie.

Pe acelaşi subiect

Scandal pe străzile Franţei 

Dar cine este cel care stârneşte admiraţie şi mânie deopotrivă? În vârstă de 63 de ani, fost jurnalist şi scriitor de succes, Eric Zemmour promite să redea Franţa francezilor şi să ţină imigranţii departe de Hexagon. La fel cum a făcut şi Donald Trump în Statele Unite. 

Eric Zemmour, candidat la preşedinţia Franţei: Mergeţi pe străzile oraşelor voastre şi nu le mai recunoaşteţi, Vă uitaţi la televizor şi vi se vorbeşte într-o limbă pe care nu o mai recunoaşteţi, pe stadion, la cinema, la spectacole, concerte şi în manualele şcolare, aveţi impresia că trăiţi într-o ţară pe care nu o mai recunoaşteţi.

A fost condamant de două ori pentru incitare la ură rasială şi religioasă. Chiar şi aşa, oriunde merge este primit cu un entuziasm de care nu mulţi politicieni au parte. 

Eric Zemmour, candidat la preşedinţia Franţei: Dacă eu câştig aceste alegeri, nu va fi doar o altă schimbare (de preşedinte, n.r.), ci începutul unei recuceriri a celei mai frumoase ţări din lume.  

Zemmour este văzut cu şanse reale de a ajunge în turul 2 al alegerilor prezidenţiale alături de Emmanuel Macron. Este acum pe locul 3 în preferinţele francezilor, după candidata naţionalistă, Marine le Pen. Viitorul preşedinte al Franţei va fi ales în aprilie, anul viitor.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Campanie electorală cu bătaie, în Franţa. Un protestatar a încercat să îl strângă de gât pe unul dintre candidaţi