Antena Meniu Search
x

Video "Trump al Franţei", un extremist candidat la preşedinţie, a ajuns să fie cel mai de temut rival al lui Emanuel Macron

Provocare surpriză pentru preşedintele Emmanuel Macron, în cursa pentru un nou mandat la Elysee. Un nou candidat de extremă dreapta câştigă inima alegătorilor. Poreclit Donald Trump al Franţei, Eric Zemmour, este noul star de pe scena politică din Hexagon.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 20:59

Vezi și

Un Trump francez, primit de simpatizanţi ca un star rock oriunde merge în ţară. Scriitor de succes, Eric Zemmour a fost condamnat de două ori pentru incitare la ură rasială şi religioasă. Cu toate acestea, din ce în ce mai mulţi francezi par cuceriţi de el şi este văzut cu şanse reale de a ajunge în turul 2 al alegerilor prezidenţiale.

Autor al cărţii "Franţa nu şi-a spus ultimul cuvânt", este considerat mai radical decât Marine le Pen şi este nelipsit de la televiziunile franceze, deşi promovează un discurs împotriva minorităţilor sexuale, anti-feminist şi anti-islam. 

Eric Zemmour, candidat la preşedinţia Franţei: Nu există copii transgender. Sunt îndoctrinaţi de societatea actuală. Toţi copiii au întrebări despre propria sexualitate, aşa este adolescenţa. 

Un rival de temut

Pe acelaşi subiect

Deşi fiu al unor imigranţi algerieni, se declară acum împotriva primirii străinilor. 

Eric Zemmour, candidat la preşedinţia Franţei: Nu este normal ca un sfert dintre deţinuţii din închisorile noastre să fie străini.  Aşa că, delicvenţilor cu dublă naţionalitate să li se ia naţionalitatea franceză, iar delicvenţii străini să fie expulzaţi. 

Pentru a ajunge să se dueleze cu Emmanuel Macron în turul 2, Zemmour trebuie mai întâi să o învingă pe Marine le Pen, lidera extremei drepte franceze şi candidata eternă la preşedinţia Franţei. Le Pen nu este dispusă să se predea fără luptă. Spune că ascensiunea lui Zemmour nu o sperie deloc, chiar dacă adversarul ei este susţinut chiar şi de tatăl ei, Jean Marine Le Pen. 

Marine Le Pen, candidat la preşedinţia Franţei: Se prezintă ca un candidat al taberei naţionale, dar eu sunt mai bine plasată în sondaje. Sunt convinsă că la un moment dat va înţelege asta şi va susţine candidatura mea.  

În schimb, actualul preşedinte, Emmanuel Macron, este angajat într-o campanie electorală în care nu rosteşte propriul nume. Promisiunile şi planurile pe care le anunţă, le anunţă în numele Franţei şi nu şi-a anunţat încă oficial candidatura pentru un nou mandat, deşi de alegeri îl mai desparte doar o jumătate de an. O strategie pe care francezii o găsesc bizară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » "Trump al Franţei", un extremist candidat la preşedinţie, a ajuns să fie cel mai de temut rival al lui Emanuel Macron