Antena Meniu Search
x

Campionatul Mondial de Fotbal este în pericol!

Cu numai o lună şi jumătate înainte de începerea competiţiei, pe străzile Braziliei au izbucnit proteste violente. Grupuri de huligani au incendiat mai multe autobuze şi s-au bătut cu forţele de ordine

Vezi și

Cu numai 44 de zile înainte de deschiderea Cupei Mondiale, s-a dezlănţuit haosul pe străzile din Rio de Janeiro. După lăsarea serii, sute de vandalii au atacat mai multe autobuze. I-au forţat pe călători să coboare apoi au incendiat vehiculele.

În spatele atacului s-ar afla o reţea de traficanţi de droguri, spun autorităţile. În timpul luptelor dintre huligani şi poliţişti, un bărbat a fost împuşcat în piept, iar mai mulţi atacatori au ajuns la secţii. Într-un alt atac, mai mulţi localnici, furioşi că un tânăr a fost ucis într-un raid al poliţiştilor, au incendiat alte autobuze.

Violenţele din ultima vreme îl îngrijorează pe antrenorul echipei naţionale de fotbal a Braziliei. "Sunt jucători brazilieni şi au o singură misiune. Ei pot gândi, se pot exprima şi pot spune "Vreau o Brazilie mai bună", dar nu vreau ca asta să ne provoace probleme", a spus Luiz Felipe Scolari.

Frământările sociale afectează şi pregătirile pentru Jocurile Olimpice din 2016. "Din experienţa mea, este cea mai proastă organizare din câte am avut, dar, repet, trebuie să o ducem la îndeplinire şi aceasta este abordarea Comitetului Olimpic Internaţional", a declarat John Coates, vicepreşedintele Comitetului Olimpic International.

Pe lângă aceste probleme, Brazilia a fost denunţată şi din cauza condiţiilor de muncă de pe şantierele stadioanelor ridicate pentru campionatul mondial de fotbal. Accidentele de muncă au răpit nouă vieţi până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Campionatul Mondial de Fotbal este în pericol!