Antena Meniu Search
x

Canada a stabilit, la fel ca SUA şi Franţa, că nu Israelul este responsabil de bombardarea spitalului din Gaza

Departamentul Naţional de Apărare al Canadei a declarat sâmbătă că nu Israelul este responsabil de bombardarea spitalului Al-Ahli din Gaza, din 17 octombrie, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 22.10.2023, 14:29

Victimele conflictului dintre Israel şi Hamas
Victimele conflictului dintre Israel şi Hamas - Getty Images

"Analiza realizată independent de Comandamentul de Informaţii al Forţelor Canadiene a indicat cu un grad înalt de încredere că Israelul nu a lovit spitalul Al-Ahli la 17 octombrie 2023", a transmis instituţia într-o declaraţie.

Cel mai probabil, lovitura a fost produsă de o rachetă rătăcită, trasă din Gaza, a transmis departamentul apărării, pe baza unei analize a surselor deschise şi a informaţiilor clasificate.

Concluziile Canadei sunt similare cu cele formulate de Franţa şi SUA

Canada a declarat că evaluarea sa este bazată pe o analiză a daunelor cauzate de explozie complexului spitalicesc, inclusiv a clădirilor adiacente şi a zonei din jurul spitalului, precum şi a modelului de zbor al muniţiei folosite.

Oficiali palestinieni au declarat că 471 de persoane au fost ucise în explozia de la Spitalul Al-Ahli al-Arabi de marţi. Ministerul Sănătăţii din Gaza a dat vina pe un atac aerian israelian, în timp ce Israelul, care estimează un număr de decese mult mai redus, a spus că explozia a fost cauzată de o lansare eşuată a unei rachete de către militanţi palestinieni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Canada a stabilit, la fel ca SUA şi Franţa, că nu Israelul este responsabil de bombardarea spitalului din Gaza