Antena Meniu Search
x

Canada oferă Ucrainei 800 de drone. La ce vor fi folosite pe front

Război în Ucraina. Canada donează 800 de drone Ucrainei pentru a ajuta la combaterea invaziei Rusiei în această ţară, a declarat luni ministrul Apărării Naţionale, Bill Blair, potrivit CNN, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 08:17

Canada oferă Ucrainei 800 de drone. La ce vor fi folosite pe front
- Profimedia - imagine ilustrativă

"Dronele au apărut ca o capacitate critică în lupta Ucrainei împotriva agresiunii ruseşti. Cu ajutorul acestor drone, trupele ucrainene vor putea să adune mai multe informaţii şi cunoştinţe despre situaţie, astfel încât să poată evalua ţintele mai rapid şi cu mai multă precizie", se arată într-un comunicat.

Canada îşi exprimă ferm sprijinul pentru Ucraina

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie 2022, declanşând un război în curs de desfăşurare care l-a propulsat pe preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky pe scena internaţională, multe ţări, inclusiv SUA, oferindu-şi ajutorul. Presiunea este acum tot mai mare pentru a oferi mai mult ajutor, deoarece Rusia avansează în unele părţi ale Ucrainei, iar muniţia este redusă.

"Pe măsură ce ne apropiem de cea de-a doua aniversare a invaziei ilegale a Rusiei, Canada este ferm alături de Ucraina în apărarea libertăţii şi democraţiei", a declarat Blair.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Stiri externe » Canada oferă Ucrainei 800 de drone. La ce vor fi folosite pe front