Antena Meniu Search
x

Cancelarul austriac, izbucnire nervoasă când a fost întrebat de România și Schengen: "Nu e nimic de râs"

Cancelarul austriac Karl Nehammer a acordat miercuri seară un interviu postului național de televiziune ORF pe mai multe teme de politică internă, dar și externă, inclusiv decizia de a bloca aderarea României și a Bulgariei în Schengen. Kurier, o publicație locală, notează că discuția dintre politician și prezentatorul Martin Thür  a fost una extrem de tensionată, cel de-al doilea punând întrebări care care țineau de subiectele sensibile pentru șeful guvernului de la Viena.

de Adrian Popovici

la 12.01.2023, 15:16

Karl Nehammer, cancelarul federal al Austriei
Cancelarului austriac, izbucnire nervoasă când a fost întrebat de România și Schengen: "Nu e nimic de râs" - Captură video Twitter

Cancelarul l-a acuzat în mod repetat pe Thür că a făcut afirmații false, pe care Thür le-a negat, tensiunile dintre cei doi fiind vizibile de-a lungul interviului care s-a întins pe aproximativ 24 de minute.

 "Aceasta este interpretarea voastră, interpretarea unui jurnalist ORF", i-a spus Nehammer lui Thür.

Karl Nehammer s-a folosit de acest interviu pentru a vorbi despre realizările cabinetului pe care îl conduce. Tensiunile au început să apară atunci când jurnalistul și-a repetat întrebarea legată de decizia guvernului de la Viena legată de Schengen din 8 decembrie. Publicația notează că Nehammer nu i-a răspuns, iar Thür ar fi zâmbit, în opinia politicianului, lucru pe care acesta l-a negat.

"Nu e nimic de râs", ar fi adăugat Karl Nehammer.

 Situația a devenit tensionată, mai ales când a fost vorba de veto-ul Schengen și de azil. Nehammer a apărat din nou acțiunile guvernului.

"Extinderea frontierei Schengen înseamnă că protecția frontierelor externe trebuie să funcționeze", a declarat cancelarul austriac. "Și voi fi în Bulgaria în curând. Însuși președintele bulgar spune că presiunea migratorie asupra frontierei turco-bulgare este uriașă. La fel cum presiunea migrației pe care ați menționat-o este uriașă între Serbia și Ungaria. Și acum vine punctul dumneavoastră de vedere pe care l-ați ridicat, această reducere a cererilor de azil este legată în principal de cifrele pentru Tunisia și India. Am avut peste 15.000 sau aproape 18.000 de cereri de azil din partea indienilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Cancelarul austriac, izbucnire nervoasă când a fost întrebat de România și Schengen: "Nu e nimic de râs"