Antena Meniu Search
x

Unul dintre cele mai mari orașe din lume va rămâne fără apă. Duşurile mai lungi de 90 de secunde sunt interzise

Unul dintre cele mai mari oraşe din lume se luptă cu cea mai severă secetă din ultimul secol. Consumul de apă a fost raţionalizat în Cape Town.

Vezi și

Unul dintre cele mai mari oraşe din lume se luptă cu cea mai severă secetă din ultimul secol. Consumul de apă a fost raţionalizat în Cape Town. Locuitorii metropolei sud-africane stau ca cozi infernale ca să umple bidoane. Iar în magazine, vânzările la sticlele cu apă au fost limitate. Peste doar două luni ar putea deveni primul oraş de pe planetă ce rămâne fără sursa vieţii.

Doar 50 de litri de apă pe zi poate consuma fiecare locuitor din Cape Town, oraş cu patru milioane de oameni. Duşurile mai lungi de 90 de secunde sunt interzise. Cine încalcă regula riscă să fie dat în judecată. Autorităţile sud-africane încearcă să evite "Ziua Zero", în care metropola ar putea rămâne fără apă. 

O destinaţie turistică foarte populară, oraşul Cape Town ar putea rămâne şi fără turişti. 

16 aprilie este ziua critică. Locuitorii din Cape Town au fost avertizaţi. Dacă nu fac economie, niciun strop de apă potabilă nu va mai curge la robinetele din oraş. 

Situaţia dramatică este provocată de o secetă nemaîntâlnită în ultimul secol. Schimbările climatice şi creșterea populației într-un ritm alert au agravat criza.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Unul dintre cele mai mari orașe din lume va rămâne fără apă. Duşurile mai lungi de 90 de secunde sunt interzise