Antena Meniu Search
x

Carles Puigdemont: "Cea mai bună formă de a merge înainte este să ne OPUNEM în mod democratic articolului 155"

Carles Puigdemont, a declarat, sâmbătă, că Parlamentul catalan a îndeplinit, vineri, voinţa celor care au votat la 27 septembrie.

Fostul preşedinte al Cataloniei, Carles Puigdemont, a declarat, sâmbătă, că Parlamentul catalan a îndeplinit, vineri, voinţa celor care au votat la 27 septembrie. El a apreciat că Guvernul de la Madrid a luat decizii contrare dorinţei catalanilor şi a afirmat că va continua pentru construirea unei ţări libere, informează El Pais, citat de News.ro

"Ieri a fost o zi istorică. Parlamentul Cataloniei a îndeplinit voinţa oamenilor care au votat la 27 septembrie. Guvernul spaniol a luat decizii contrare voinţei catalanilor. Într-o societate democratică parlamentarii aleg Guvernele. Ne dorim să continuăm, chiar dacă trecem prin momente grele. Vom continua să muncim pentru a construi o ţară liberă", a spus Puigdemont.

"Avem răbdare şi persevenţă. Cea mai bună formă de a merge înainte este să ne opunem în mod democratic articolului 155. Trebuie să facem acest lucru fără a abandona conduita civică şi paşnică", a mai spus el.

Discursul lui Puigdemont, de doar trei minute, a fost înregistrat la Girona, fiind transmis de postul TV3.

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat vineri - cu 70 de voturi la zece şi două abţineri - o moţiune prin care înfiinţează Republica catalană.

După adoptarea moţiunii de către parlamentul catalan, premierul spaniol Mariano Rajoy a destituit Guvernul regional, a dizolvat Parlamentul catalan şi a convocat alegeri regionale anticipate la 21 decembrie.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Carles Puigdemont: "Cea mai bună formă de a merge înainte este să ne OPUNEM în mod democratic articolului 155"