Antena Meniu Search
x

Video Carnavalul de la Rio 2024, pe cale să înceapă. Urmează 8 zile şi 8 nopţi de distracţie în ritm de samba

Se fac ultimele pregătiri pentru cel mai mare festival din lume - Carnavalul de la Rio. Milioane de oameni sunt aşteptaţi să petreacă în ritm de samba 8 zile şi 8 nopţi. Pe străzile celebrului oraş brazilian vor defila carele alegorice şi şcolile de samba vor face spectacol. Designerii costumelor s-au pregătit pentru carnaval încă de anul trecut. 

de Redactia Observator

la 08.02.2024, 22:03

Vezi și

Muzică, dans şi amintiri de neuitat. Asta îi aşteaptă de mâine pe petrecăreţi. Anul trecut, peste 43 de milioane de oameni au participat, iar acum oficialii cred că vor depăşi numărul acesta. 

Principala atracţie la Carnavalul de la Rio, petrecerile de stradă

Pregătirile pentru un astfel de eveniment durează luni întregi. Designerii de la şcolile de samba au avut de muncă încă de anul trecut. 

Principala atracţie a Carnavalului sunt celebrele blocos - adică petrecerile de stradă - cu o mare de costume, un caleidoscop de culori şi cocktailuri capirinha. Fiecare şcoală de samba va avea la dispoziţie 80 de minute pentru a defila lângă cele mai spectaculoase care alegorice. 

Cea mai mare provocare pentru oficialii de la Rio de Janeiro este, însă, epidemia de febră dengue, o infecţie virală transmisă prin înţepătura unui ţânţar bolnav. Numărul cazurilor a explodat în Brazilia şi a ajuns la aproape 345.000, de aproape 4 ori mai mult decât în 2023. Patru regiuni din ţară au decretat stare de urgenţă sanitară, iar autorităţile încearcă să ţin sub control boala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Carnavalul de la Rio 2024, pe cale să înceapă. Urmează 8 zile şi 8 nopţi de distracţie în ritm de samba