Antena Meniu Search
x

Ce a obținut Xi Jinping de la Vladimir Putin, după vizita la Moscova. Scenariu atent regizat la Kremlin

Pace sau război? Rusia şi China menţin suspansul. În timp ce toată lumea se întreabă dacă Beijingul va da arme Rusiei pentru a prelungi războiul din Ucraina, cele două ţări ne anunţă că vor fi şi mai apropiate economic. Rusia va vinde energie în China, în timp ce Beijingul a primit undă verde să ia locul companiilor occidentale, care au plecat din Rusia. De lângă Xi Jinping, Putin ameninţă lumea din nou cu armele nucleare. 

de Redactia Observator

la 21.03.2023, 21:49

Xi Jinping și Vladimir Putin
Ce a obținut Xi Jinping de la Vladimir Putin, după vizita la Moscova. Scenariu atent regizat la Kremlin - Profimedia Images

Uşile de aur de la Marele Palat al Kremlinului s-au deschis mai întâi pentru Vladimir Putin. Preşedintele Chinei a urcat scara cu covor roșu, pe lângă paznici în uniforme de paradă din secolului al XIX-lea. A fost întâmpinat de Putin în sala Sfântul Gheorghe, ocrotitorul Rusiei.

Încăperea din marmură albă nu a fost aleasă întâmplător. Pereţii sunt acoperiţi cu numele unităţilor militare şi soldaţilor premiaţi cu ordinul Sfântul Gheorghe, cea mai înaltă distincţie militară a ţării. 

Întâlnirea dintre Putin și Xi Jinping, un scenariu atent regizat la Kremlin

Scenariul în stil imperial, regizat cu grijă de Kremlin, a fost menit să arate lumii întregi marea prietenie dintre cele două mari puteri din Est.

Pe acelaşi subiect

Un loc important pe ordinea de zi l-au avut discuţiile despre relaţiile economice dintre cele două ţări. Supusă sancţiunilor internaţionale, Rusia are nevoie ca de aer de piaţă de desfacere, în special pentru exportul de energie. La schimb, China a fost invitată să umple golul lăsat de marile companiile occidentale care au părăsit Rusia. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Suntem pregătiți să sprijinim afacerile chinezeşti în procesul de înlocuire a industriilor occidentale care au părăsit Rusia.

Vladimir Putin a oferit un dineu fastuos în onoarea lui Xi Jinping

Din meniu nu au lipsit fructele de mare din Orientul Îndepărtat, supa de sturion şi carnea de vânat pentru felul principal. La desert a fost servită celebra prăjitură Pavlova. La finalul cinei, într-un gest mai puţin obişnuit, Vladimir Putin l-a însoţit pe Xi Jinping până la limuzină.

În acest timp, peninsula Crimeea, anexată de ruşi, era zguduită de o uriaşă explozie. Surse locale afirmă că a fost vorba despre atacul unei drone sinucigaşe ucrainene. Serviciile Secrete de la Kiev anunţă că explozia a distrus rachete de croazieră Kalibr, transportate pe calea ferată spre navele ruseşti din Marea Neagră.

Reacţia Occidentului la vizita preşedintelui Chinei nu au întârziat să apară

Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO: China trebuie să înceapă să înţeleagă perspectiva Ucrainei şi să aibă contact cu preşedintele Zelenski, dacă este serioasă în privinţa păcii. 

Sprijinul militar al Occidentului pentru Kiev amplifică furia la Kremlin. După ce Marea Brianie a anunţat că va trimite Ucrainei obuze perforante cu uraniu sărăcit, Serghei Şoigu avertizează Londra că gestul nu face decât să aducă mai aproape o potenţială o confruntare nucleară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Ce a obținut Xi Jinping de la Vladimir Putin, după vizita la Moscova. Scenariu atent regizat la Kremlin