Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce a reuşit să cumpere un român stabilit în Marea Britanie cu banii încasaţi pe două ore de muncă: "E bine? Oare în România îți ajunge să iei atâtea?"

Un român stabilit în Marea Britanie a stârnit o adevărată polemică pe internet după ce a postat lista de cumpărături. Românul spune că tot ce a cumpărat a costat mai puţin de 32 de lire sterline, adică salariul său pentru două ore de muncă.

de Redactia Observator

la 25.09.2024 , 17:06

"Ce iei în Anglia de 30 de lire (adică munca pe o oră și jumătate - 2 ore): 4 cefe de porc, 4 pulpe întregi pui, 2 casolete de șuncă presată Bavaria, cașcaval, o plasă de cartofi, o salată Colesaw, o salată iceberg, ridichii, un castravete, o pungă de paste fusili, 2 sticle mari de Cola, un pachet de gofre cu ciocolată, o carafă de 2.2 litri de lapte proaspăt și un pachet de scutece copii cu 64 scutece. E bine? Oare în România îți ajunge să iei atâtea?", a scris românul pe un grup de Facebook destinat românilor din Marea Britanie.

Postarea lui a stârnit un val de reacţii

Pentru comparaţie, românul a scris că salariul net din România este acum de 5.180 de lei, adică aproximativ 880 de lire sterline, în timp ce salariul mediu net din Marea Britanie este de 2.393 de lire, adică 14.000 de lei.

Articolul continuă după reclamă

Postarea lui a fost subiect de discuţie pe grupul românilor din Anglia. În timp ce unii susţineau că e imposibil să cumperi atât de multe cu atât de puţini bani, alţii s-au întrebat cum e posibil că aceleaşi alimente să fie mai scumpe în România unde salariul e mai mic. "Mi se pare ciudat că alimentele și produsele de consum din Anglia au ajuns mai ieftine decât aceleași produse în România, deși salariile sunt de 3 ori mai mari, e un paradox greu de explicat", a fost unul dintre comentarii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Cheltuiţi mai mult din bugetul familiei pentru produsele pentru copii decât pentru alte articole esenţiale?
Observator » Ştiri externe » Ce a reuşit să cumpere un român stabilit în Marea Britanie cu banii încasaţi pe două ore de muncă: "E bine? Oare în România îți ajunge să iei atâtea?"