Antena Meniu Search
x

Galerie foto Ce au păţit 4 soldaţi britanici, după ce au plecat în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei

Patru soldaţi britanici au decis din proprie iniţiativă să meargă să lupte împotriva trupelor ruseşti în Ucraina, scrie presa din Marea Britanie.

de Redactia Observator

la 09.03.2022, 14:06

În momentul de faţă, soldaţii sunt declaraţi în jargonul militar „awol”, adică au absenţe nejustificate. Cei patru militari britanici, printre care şi Coldstream Guardsman, în vârstă de 19 ani, care este gardianul Reginei Elisabeta, staţionat la Windsor sunt bănuiţi că şi-au cumpărat bilet doar dus către Ucraina, pentru a lupta împotriva forțelor invadatoare ale lui Vladimir Putin.

Potrivit The Sun, soldatul în vârstă de 19 ani, le-ar fi scris părinților săi în weekend, chiar înainte să îşi cumpere biletul de avion către Polonia, cu intenția de a trece apoi granița în Ucraina. De atunci, el a postat o fotografie cu cizmele sale pe Snapchat.

Vestea a creat panică în cadrul Ministerului Apărării, care acum încearcă să le dea de urmă, temându-se că Moscova ar putea pretinde că trupele occidentale iau parte la conflict, iar războiul să escaladeze. Rusia ar putea folosi aceasta ca o șansă de a începe al Treilea Război Mondial.

Între timp, mai bine de 150 de veterani ai armatei britanice care au luptat în Afganistan s-au înscris deja pentru a sprijini trupele Ucrainei. Iar Ministrul de Externe, Lizz Truss a declarat că îi va „sprijini absolut” pe cei care doresc să se înscrie pentru a lupta ca parte a forțelor armate ucrainene.

Pe acelaşi subiect

Downing Street i-a sfătuit pe britanici să nu plece voluntari în Ucraina

În schimb, Guvernul s-a distanțat rapid de sprijinul ministrului. Downing Street i-a sfătuit pe britanici să nu călătorească în Ucraina în această perioadă. Ba mai mult, în ultimele zile, a fost repetată indicaţia către cetăţenii britanici de a nu pleca voluntari pe front, cu atât mai mult din rândul militarilor.

Atunci când Vladimir Putin și-a lansat războiul brutal pentru „demilitarizarea” și „de-nazizarea” Ucrainei, el a avertizat puterile străine tentate să intervină că „se vor confrunta cu consecințe mai mari decât toate cele cu care s-au confruntat în istorie”. Câteva zile mai târziu, despotul rus a pus în „alertă” forțele de descurajare nucleară ale Kremlinului, într-o escaladare dramatică a tensiunilor internaționale care a stârnit teamă în Occident. Și într-o amenințare înfricoșătoare în weekend, Moscova a promis că va pedepsi Londra pentru sprijinul acordat Kievului, avertizând în mod amenințător: „Rusia nu va uita dorința Marii Britanii de a coopera cu forțele ultra-naționaliste din Ucraina și furnizarea de arme britanice regimului de la Kiev.".

Între timp, sancţiunile anti-ruse introduse de Londra asupra avioanelor, în special ale jet-urilor private folosite de oligarhi, dau rezultate. Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat că un avion privat a fost confiscat pe aeroportul Farnborough din Hampshire.

Peste 20.000 de oameni din 52 de țări s-au oferit să lupte pentru Ucraina, unde vor servi într-o legiune internațională nou creată, a declarat ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba în weekend.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Ce au păţit 4 soldaţi britanici, după ce au plecat în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei