Antena Meniu Search
x

Ce informații conține paragraful secret din decretul lui Putin. Nici autoritățile executive nu au acces la text

Al șaptelea paragraf din decretul de mobilizare emis, miercuri, de Vladimir Putin, ținut secret, sunt date potrivit cărora Ministerul Apărării ar putea înrola un million de persoane, susține o sursă apropiată Kremlinului, potrivit Novaya Gazeta.

de Redactia Observator

la 23.09.2022, 09:47

Ce informații conține paragraful secret din decretul lui Putin. Nici autoritățile executive nu au acces la text
Ce informații conține paragraful secret din decretul lui Putin. Nici autoritățile executive nu au acces la text - Shutterstock

Cu o zi înainte, pe portalul de informații juridice din Rusia a fost publicată o copie a decretului semnat de Vladimir Putin privind introducerea „mobilizării parțiale” în Rusia . Al șaptelea paragraf al decretului este marcat „pentru uz oficial”. Într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al președinției ruse Dmitri Peskov a menționat că articolul se referă la numărul de rezerviști care ar putea fi chemați pentru serviciul militar.

„Singurul lucru pe care îl pot spune este că Serghei Șoigu a spus că este vorba de 300.000 de oameni”, a precizat, miercuri, Peskov.

Sursa citată precizează că initial s-a discutat ca întreg decretul să fie marcat „pentru uz oficial” - acest lucru a fost susținut de reprezentanții Ministerului Apărării. Ulterior, s-a decis secretizarea doar punctului 7 din document, unde se precizează numărul celor care ar trebui mobilizați. 

Pentru a confirma aceste informații, Novaya Gazeta a încercat să contacteze și autoritățile executive, care, de regulă, primesc textele integrale ale decretelor prezidențiale, inclusiv cele secretizate. Potrivit unor surse din mai multe ministere, acestea nu au primit textul integral al decretului și nu există nicio modalitate de a-l vedea prin MEDO (sistemul interdepartamental de gestionare a documentelor).

„Din accesul meu la MEDO, văd același text ca toți ceilalți: al șaptelea paragraf este ascuns”, a declarat un director dintr-un minister.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Ce informații conține paragraful secret din decretul lui Putin. Nici autoritățile executive nu au acces la text