Antena Meniu Search
x

Ce mesaj ar putea să îi transmită Biden lui Putin, în discursul susţinut în Polonia. Vizita marchează împlinirea unui an de la începerea războiului

Preşedintele Joe Biden îi va transmite nişte "mesaje" lui Vladimir Putin atunci când va rosti, marţi, la Varşovia, un discurs prin care va marca împlinirea unui an de la războiul declanşat de Rusia în Ucraina şi va saluta totodată efortul fără precedent al NATO de a ajuta Kievul, scrie The Guardian, care citează AFP.

de Redactia Observator

la 18.02.2023, 21:10

Vezi și

Joe Biden va ţine discursul în Polonia - un aliat cheie al SUA şi al Ucrainei - în aceeaşi zi în care Putin îşi va ţine propriul discurs, la Moscova, în Duma de Stat, cu trei zile înainte de împlinirea unui an de când a dat ordinul de începere a "operaţiunii militare speciale" din Ucraina.

Ce îi pregăteşte Biden lui Putin? 

Preşedintele Statelor Unite va ateriza marţi la Varşovia şi se va întâlni cu preşedintele polonez, Andrzej Duda, apoi, în cursul după-amiezii, va rosti discursul la Castelul Regal Arkady din Varşovia. Miercuri, el se întâlneşte cu liderii ţărilor NATO din Europa de Est, în aşa-numitul Format de la Bucureşti.

În plus, a precizat Casa Albă, el va vorbi la telefon săptămâna viitoare cu liderii Marii Britanii, Franţei şi Italiei, în timp ce cancelarul german, Olaf Scholz, este aşteptat la Washington pe 3 martie. Dar principalul eveniment public al lui Biden va fi discursul rostit marţi de la Castelul Regal din Varşovia.

Se va referi la "modul în care Statele Unite au mobilizat lumea pentru a sprijini poporul ucrainean care îşi apără libertatea şi democraţia", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby. "Preşedintele Biden va spune clar că Statele Unite vor continua să fie alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie. Şi bănuiesc că îl veţi auzi transmiţându-i nişte mesaje şi domnului Putin, precum şi poporului rus", a spus Kirby.

Răspunzând unor speculaţii care s-au făcut în ultima vreme, oficialul a precizat că Biden nu intenţionează să se întâlnească cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în timpul vizitei sale în Polonia şi nici să se deplaseze în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ce mesaj ar putea să îi transmită Biden lui Putin, în discursul susţinut în Polonia. Vizita marchează împlinirea unui an de la începerea războiului