Antena Meniu Search
x

Ce rol au jucat Prințul Andrew și Prințul Hary la ceremonia de Încoronare a Regelui Charles al III-lea

"Oaia neagră" a familiei regale, Prințul Andrew, a ajuns la Westminster Abbey pentru încoronarea fratelui său, regele Charles, purtând ținuta oficială a Ordinului Jartierei. Prințul Harry a purtat însă doar un costum.

de Redactia Observator

la 07.05.2023, 12:53

- Profimedia

Palatul Buckingham a confirmat sâmbătă că prințul Harry, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea, care este în prezent certat cu familia regală, și Andrew, fratele regelui care a fost deja exclus din angajamentele publice, nu vor avea niciun rol oficial la încoronare.

La momentul istoric, Ducele de York a purtat o ținută de ceremonie, în schimb, nepotul său, Prințul Harry, a purtat un costum. Prințul Harry a ajuns la Westminster Abbey împreună cu Ducele de York și Prințesa Regală, relatează Mirror.

Anne, Andrew și copiii lor au intrat împreună cu Harry chiar înainte de ora 10.40. Prințul Andrew s-a așezat în zona Lantern, în al treilea rând, lângă fiica sa Beatrice și alături de ceilalți membri ai Familiei Regale, precum şi Prinţul Harry

Ducele de York nu a participat la procesiunea de după încoronare - drumul regelui nou încoronat și al reginei de la Westminster Abbey înapoi la Palatul Buckingham.

Pe acelaşi subiect

Reputația Prințului Andrew, "salvată" cu 14 milioane de euro

Andrew a dispărut din viața publică după interviul dezastruos de la Newsnight din noiembrie 2019 și zvonurile legate de prietenia sa cu finanțatorul pedofil Jeffrey Epstein. Dosarul în care prinţul Andrew a fost acuzat de agresiune sexuală asupra unei minore a fost închis înainte de a ajunge la proces. Virginia Giuffre, care susţine că a fost victima celui de-al doilea fiu al Reginei şi-a retras acuzaţiile în urma unui acord şi a câtorva milioane de euro. Însăşi Elisabeta a doua ar fi contribuit cu o parte din sumă pentru a stinge scandalul care a lovit familia regală. La acel moment, mama sa, regina, l-a deposedat de toate rolurile sale militare onorifice.

Virginia Giuffre a susţinut că Andrew a violat-o de trei ori, pe când era încă minoră. Este una din victimele reţelei condusă de Jeffrey Epstein şi Ghislaine Maxwell.

Cu o zi înainte de încoronare, în timp ce alți membri ai familiei Regale au participat la o serie de recepții la Palatului Buckingham, Andrew a stat departe. El a fost fotografiat în maşină, dimineaţa, îndreptându-se spre Castelul Windsor, unde a mers să înoate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ce rol au jucat Prințul Andrew și Prințul Hary la ceremonia de Încoronare a Regelui Charles al III-lea