Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reputația Prințului Andrew, "salvată" cu 14 milioane de euro. Procuror: "Publicul avea dreptul să afle adevărul şi nu vom avea parte de aşa ceva"

Dosarul în care prinţul Andrew este acuzat de agresiune sexuală asupra unei minore a fost închis înainte de a ajunge la proces. Femeia care susţine că a fost victima celui de-al doilea fiu al Reginei îşi va retrage acuzaţiile în urma unui acord şi a câtorva milioane de euro. Însăşi Elisabeta a doua ar fi contribuit cu o parte din sumă pentru a stinge scandalul care a lovit familia regală în anul în care se împlinesc şapte decenii de la urcarea ei pe tronul Marii Britanii. 

de Redactia Observator

la 16.02.2022 , 20:45

14 milioane de euro. Ar fi preţul plătit pentru salvarea reputaţiei coroanei britanice. În vârstă de 38 de ani acum, Virginia Giuffre susţine că Andrew a violat-o de trei ori, pe când era încă minoră. Este una din victimele reţelei condusă de Jeffrey Epstein şi Ghislaine Maxwell.

Documentul care anunţă acordul dintre cei doi nu dă niciun detaliu de natură financiară. Vorbeşte, însă, şi de o donaţie substanţială pe care prinţul o va face unei asociaţii care ajută şi protejează victimele abuzurilor sexuale. 

Lisa Bloom, avocatul victimelor lui Jeffrey Epstein: Este pentru prima dată când cineva a reuşit să îl facă pe Prinţul Andrew să termine cu vorbăria goală şi să recunoască că Jeffrey Epstein a fost un prădător sexual ridicol, care a făcut rău multor oameni şi cu care nu ar fi trebuit să se asocieze niciodată.

Vezi și

Acordul nu include recunoașterea vinovăției

Pe acelaşi subiect

Acordul semnat de cele două părţi nu include nicio parte în care Prinţul îşi recunoaşte vinovăţia. Ducele de York a negat, de la început, toate acuzaţiile. În ianuarie, justiţia americană a refuzat să arhiveze cazul, iar Casa Regală i-a retras prinţului titlul de alteţă regală dar şi dreptul de a patrona mai multe organizaţii. 

Mark Stephens, avocat: Şi-a vândut într-o licitaţie-fulger cabana unde mergea la schi şi care valora în jur de 25 de milioane de dolari pentru doar 18 milioane. Aşa că are vreo 10 milioane de dolari în conturi. 

Wendy Murphy, fost procuror din SUA: Din punctul meu de vedere, publicul avea dreptul să afle adevărul şi nu vom avea parte de aşa ceva în aceste condiţii. Este dezamăgitor. 

Al treilea copil al Reginei Elisabeta a Marii Britanii şi al doilea fiu, Andrew a renunţat la atribuţiile publice în 2019. Andrew ar putea primi şi interdicţia de a participa la ceremoniile organizate în iunie cu ocazia Jubileului, iar parlamentarii laburişti vor să îi fie retras titlul de Duce de York.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Reputația Prințului Andrew, "salvată" cu 14 milioane de euro. Procuror: "Publicul avea dreptul să afle adevărul şi nu vom avea parte de aşa ceva"