Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce schimbări aduce perioada de doliu național după moartea Reginei Elisabeta a II-a, în Marea Britanie

Regina Elisabeta a II-a a decedat joi în castelul său scoţian de la Balmoral, după ce în cursul zilei de miercuri starea ei de sănătate s-a deteriorat. Cum va afecta perioada de doliu școlile, supermarketurile, transportul public și evenimentele sportive și la ce se pot aștepta șoferii care călătoresc la Londra.

de Maria Dogaru

la 10.09.2022 , 14:01

Moartea Reginei Elisabeta, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, marchează un moment esențial în istoria Marii Britanii și a lumii. Multe detalii din următoarele câteva săptămâni au fost planificate cu meticulozitate, dar altele sunt schimbate rapid peste noapte, în urma veștii că Regina a murit pașnic la Balmoral, joi, 8 septembrie, relatează Mirror.

Planurile detaliate care au intrat acum în acțiune după moartea Reginei poartă numele de cod „Operațiunea London Bridge”. O serie de evenimente au fost deja amânate în urma morții Majestății Sale, urmând a fi luate decizii ulterioare cu privire la evenimentele sportive.

O perioadă de doliu

Articolul continuă după reclamă

Guvernul va confirma durata doliu național, care ar putea fi de aproximativ 12 zile, de acum până a doua zi după înmormântarea Reginei. Ei vor anunța, de asemenea, că ziua înmormântării va fi o sărbătoare legală sub forma unei Zile de doliu național. O perioadă de doliu regal pentru membrii familiei regale și gospodăriile regale va fi respectată până la șapte zile după înmormântarea Reginei, a cărei dată urmează să fie confirmată de Palatul Buckingham.

Pe acelaşi subiect

Închiderea școlilor

Departamentul pentru Educație a spus că școlile și colegiile din Anglia ar trebui să rămână deschise în mod normal în perioada de doliu.  Într-un mesaj către directori, oficialii au spus că vor exista informații suplimentare după ce detaliile despre înmormântare vor fi confirmate de Palatul Buckingham.

„Școlile și instituțiile de educație ar trebui să rămână deschise. Deși se așteaptă o prezență normală, directorii continuă să aibă puterea de a autoriza zile libere pentru elevi, în circumstanțe excepționale”, a declarat Departamentul pentru Educație.

Anularea mai multor evenimente 

O serie de evenimente au fost deja anulate, inclusiv jocul de vineri din cel de-al treilea dintre Anglia și Africa de Sud la The Oval. Liga engleză de fotbal a amânat două meciuri programate pe 9 septembrie, Burnley v Norwich în campionat și Tranmere v Stockport în Liga a doua. Turul european a confirmat, de asemenea, că nu va avea loc vineri.

Deciziile cu privire la amânări ulterioare rămân încă în discuție. Cu toate acestea, se înțelege că va rămâne la latitudinea organizatorilor de evenimente sportive să decidă cum să procedeze, fără amânări obligatorii.

Închiderea magazinelor

Ziua înmormântării va fi o zi de doliu național și va fi o sărbătoare bancară națională în acea zi, cu excepția cazului în care cade în weekend. Dar angajatorii nu vor fi obligați să acorde personalului o zi liberă pentru a participa la biserică și la slujbele comemorative din Marea Britanie. Slujba va avea loc la Westminster Abbey, iar la prânz va avea loc o reculegere de două minute în Marea Britanie, unde milioane de oameni se vor opri pentru a-și marca respectul.

Nu se știe încă ce magazine se vor închide sau vor funcționa cu program redus. Selfridges și-a închide deja porțile ieri, 9 septembrie pentru a marca respectul față de Majestatea Sa. Bursa de Valori din Londra va fi închisă pentru ziua înmormântării Reginei. De asemenea, este puțin probabil ca magazinele să promoveze vânzările majore atât de proeminent, iar muzica din magazine va fi de pe posturilor de radio care vor transmite melodii mai sumbre.

„Asigurați-vă că muzica din magazine este adecvată și asigurați-vă că lucrurile sunt în concordanță cu starea de spirit națională”, scrie într-un ghid infrormativ.

Informațiile guvernamentale

Cele mai multe anunțuri, comunicate de presă și vizite guvernamentale vor fi întrerupte, iar informațiile importante vor fi comunicate de site-ul web al guvernului. Funcționarilor publici li se va cere să poarte haine adecvate de doliu. 

Site-uri web și publicitate

Site-urile web corporative afișează în mod vizibil mesaje de condoleanțe, iar conturile de pe rețele de socializare aduc un omagiu Majestății Sale. 

Programele TV

Programele TV vor fi modificate, urmând ca mai multe emisiuni să fie anulate. Canalele majore vor dedica câteva ore desfășurării  funerariilor în Londra, în timp ce posturile de radio sunt setate să redea muzică sumbră pentru a marca ocazia.  În cadrul sucursalelor marilor comercianți, promoțiile nu vor mai fi atât de promovate. Printre modificări, se așteaptă ca playlisturile radio să fie câ mai „calme” și „respectuase”.

Potrivit unui raport, este posibil ca acesta să fi fost primul semn pentru oamenii care se alau în trafic, că ceva nu era în regulă, deoarece DJ-ii au înceut să pună numai melodii triste, chiar înaintea ne anunțul tragic al morții Majestății Sale. În raport, se notează că fiecare post va avea liste de muzică pregătite pentru perioada de doliu.

BBC va fi obligată să-și elimine toate programele de comedie în timpul perioadei de doliu, iar prezentatorii bărbați vor purta cravate negre. 

Anularea trenurilor

Grevele feroviare planificate pentru 15 -17 septembrie au fost anulate și există deja planuri în curs de a face față milioanelor care urmează să vină la Londra prin transportul public. Documentele oficiale obținute de Politico în 2021 avertizează asupra presiunilor suplimentare în cazul în care capitala ar extrasolicitată din punct de vedere al serviciior medicale, alimetare, de securitate și traficului.

Unde pot merge oamenii pentru a-și prezenta omagiile

Au fost emise îndrumări pentru oamenii care doresc să lase flori și lumânări la reședințele regale. Cei îndoliați de la Palatul Buckingham vor fi îndrumați să depună omagii în locurile dedicate din Green Park sau Hyde Park, florile lăsate în afara porților palatului fiind mutate în grădina Green Park. La Castelul Windsor, omagiile florale pot fi lăsate la Poarta Cambridge pe Long Walk, iar aceste flori vor fi aduse în interiorul castelului în fiecare seară și așezate pe iarba Capitolului Castelului din partea de sud a Capelei St George și a Cambridge Drive. La Sandringham Estate,oamenii sunt încurajați să lase florile la Porțile Norwich, în timp ce la Castelul Balmoral omagiile pot fi lăsate la poarta principală.

Maria Dogaru Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Ce schimbări aduce perioada de doliu național după moartea Reginei Elisabeta a II-a, în Marea Britanie