Antena Meniu Search
x

Video Ce va încerca să obțină Joe Biden de la întâlnirea cu Benjamin Netanyahu. Corespondenţă Observator din Israel

Război Israel - Hamas. Preşedintele Statelor Unite a venit pe teritoriul israelian, într-un moment critic, să-şi arate solidaritatea. Dar şi cu un mandat extrem de dificil: să evite escaladarea conflictului dintre Hamas şi Israel. Totodată, Joe Biden va încerca să obţină şi eliberarea celor 200 de oameni ţinuţi ostatici de Hamas. Liderul american a fost primit, la Tel Aviv, de premierul Benjamin Netanyahu.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 18.10.2023, 14:02

Vezi și

Ar fi trebuit să fie o vizită dublă, o dată aici, în Israel, și o dată în Iordania, acolo unde Joe Biden urma să se vadă cu regele Iordaniei, cu președintele Egiptului și cu șeful Autorității Palestiniene. Întâlnirea, însă, a fost anulată în urma bombardamentului de la spitalul din Gaza. Ar fi fost o oportunitate excelentă pentru negocieri legate de deschiderea graniței de la Rafah, acolo unde sunt prinși sute de mii de refugiați, printre care și români. 

Biden, către Netanyahu despre atacul spitalului din Gaza: Se pare că a venit din partea cealaltă 

Joe Biden, în momentul în care a ajuns pe pământ israelian, a spus că atacul a venit din partea cealaltă, și nu din Israel. "Pe baza a ceea ce am văzut, se pare că a fost făcută de cealaltă echipă, nu de voi. Dar sunt mulți oameni care nu sunt siguri, așa că avem multe, trebuie să depășim multe lucruri", a spus Biden în timpul discuției cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Președintele american a declarat miercuri că Washingtonul va oferi Israelului tot ce are nevoie pentru a se apăra în timpul războiului împotriva grupului Hamas. Joe Biden s-a declarat "trist și indignat" de explozia produsă marți la un spital din Fâșia Gaza, care, potrivit Hamas, a ucis sute de persoane. Israelul spune că explozia a fost cauzată de o rachetă palestiniană defectă, dar Hamas neagă acest lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Stiri externe » Ce va încerca să obțină Joe Biden de la întâlnirea cu Benjamin Netanyahu. Corespondenţă Observator din Israel