Antena Meniu Search
x

Video Cea mai scumpă greşeală, facută de un român care voia să iasă cu 14 lingouri de aur din Italia. Câţi bani va plăti acum

 Un român a încercat să scoată din Italia o mică avere. Avea în bagaje 14 lingouri de aur, în valoare de aproape jumătate de milion de euro. Voia să vină cu ele în România, dar a fost oprit de vameşii de pe aeroportul din Bologna. Riscă acum o amendă de 160.000 de euro, pentru că nu a declarat valoarea bunurilor pe care le transportă. 

de Cornelia Crîşmaru

la 09.08.2022, 20:49

Vezi și

Românul, despre care italienii spun că ar fi un om de afaceri, în vârstă de 40 de ani, se pregătea să se îmbarce într-un avion cu destinaţia România, când a fost unul dintre cei aleşi să treacă printr-un control de rutină. Nu i s-a părut nimic suspect şi şi-a pus singur bagajul în dreptul scannerului. 

Cornelia Crîşmaru, corespondentă Observator în Italia: "Românul a fost oprit în această dimineaţă, aici, pe aeroportul Marconi, iar când i-au deschis valiza, agenţii au găsit înăuntru 14 lingouri de aur."

Peste 400 de mii de euro. Atât valora aurul cu care românul încerca să se întoarcă acasă. Era cumpărat în mod legal, conform facturilor pe care le-a arătat vameşilor italieni. Nu a încercat să-l ascundă sau să îl transporte pe ascuns. Doar că a uitat să-l declare, iar asta o să îl coste scump. 

Cornelia Crîşmaru: "Pentru fapta sa, românul riscă o amendă care poate ajunge şi la 160.000 de euro, echivalentul a 40% din valoarea bunurilor pe care a încercat să le scoată ilegal din Italia."

Vameşii au pus deja sechestru pe şase din cele 14 lingouri de aur, drept garanţie, până când va fi stabilită oficial amenda. Potrivit legii italiene, poţi ieşi din ţară cu aur în valoare de până la 12.500 de euro. Ce depășește această sumă trebuie raportat la Fisc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Cea mai scumpă greşeală, facută de un român care voia să iasă cu 14 lingouri de aur din Italia. Câţi bani va plăti acum