Antena Meniu Search
x

Cea mai veche pădure fosilizată din lume, descoperită în sud-vestul Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri

Cea mai veche pădure fosilizată cunoscută din lume a fost descoperită de oamenii de ştiinţă în stâncile de pe coasta de sud-vest a Angliei.

de Redactia Observator

la 07.03.2024, 16:01

- University of Cambridge

Oamenii de știință au descoperit ceea ce ei cred că este cea mai veche pădure fosilizată cunoscută din lume. Descoperirea a fost făcută în stâncile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvăluit cercetătorii.

Pădurea a fost descoperită pe stâncile înalte de gresie de lângă Minehead, Somerset, aproape de o tabără de vacanță, anunță BBC. Cercetătorii de la universitățile Cambridge și Cardiff spun că sunt cei mai vechi copaci fosilizați găsiți vreodată în Marea Britanie și cea mai veche pădure cunoscută de pe Pământ.

Copacii, cunoscuți sub numele de calamophyton, seamănă cu palmierii. Descriși ca un fel de „prototip” al copacilor de astăzi, cei mai mari aveau între doi și patru metri înălțime, au dezvăluit cercetătorii.

Ei cred că pădurea fosilă este cu aproximativ patru milioane de ani mai veche decât o pădure descoperită în statul New York. Pădurea din Anglia datează din perioada Devoniană, între 419 și 358 de milioane de ani în urmă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Cea mai veche pădure fosilizată din lume, descoperită în sud-vestul Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri