Antena Meniu Search
x

Cei 300.000 de ruși mobilizați pe frontul din Ucraina își pot îngheța gratuit sperma

Soldaţii ruşi mobilizaţi pentru operaţiunile militare din Ucraina vor avea dreptul la îngheţarea gratuită a spermei în criobancuri, a anunţat miercuri agenţia de stat TASS, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 28.12.2022, 14:52

Cei 300.000 de ruși mobilizați pe frontul din Ucraina își pot îngheța gratuit sperma
Cei 300.000 de ruși mobilizați pe frontul din Ucraina își pot îngheța gratuit sperma - Profimedia Images

Citându-l pe Igor Trunov, preşedintele Uniunii Avocaţilor din Rusia, TASS a relatat că Ministerul Sănătăţii a răspuns la apelul său de asistenţă bugetară pentru acest plan.

Ministerul "a identificat posibilitatea unui sprijin financiar de la bugetul federal pentru conservarea şi stocarea gratuită a celulelor germinale (spermatozoizilor) pentru cetăţenii mobilizaţi în operaţiunea militară specială 2022-2024", a declarat Trunov.

De asemenea, familiile pot utiliza gratuit biomaterialul stocat, dacă asigurarea medicală obligatorie le permite acest lucru.

Rusia a înrolat peste 300.000 de rezervişti pentru a sprijini ceea ce numeşte "operaţiunea sa militară specială" în Ucraina, în cadrul unei campanii de mobilizare lansate în septembrie.

Această campanie a determinat sute de mii de bărbaţi ruşi să fugă din ţară pentru a evita să fie recrutaţi şi a declanşat cele mai mari proteste anti-Kremlin de când Rusia şi-a trimis trupele în Ucraina, în februarie.

Războiul, pe care Ucraina şi aliaţii săi occidentali îl numesc o agresiune neprovocată pentru a cuceri teritorii, se află în cea de-a unsprezecea lună şi a intrat într-o fază lentă şi istovitoare, pe măsură ce se instalează vremea aspră de iarnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Cei 300.000 de ruși mobilizați pe frontul din Ucraina își pot îngheța gratuit sperma