Antena Meniu Search
x

Cei 8 oameni aleşi de miliardarul japonez Yusaku Maezawa, pentru a-l însoţi în călătoria în jurul Lunii

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a prezentat joi lista cu cele opt persoane care îl vor însoţi în 2023 într-o călătorie spaţială în jurul Lunii, la bordul unei rachete SpaceX încă în dezvoltare, informează AFP, potrivit news.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 09.12.2022, 09:51

Yusaku Maezawa se pregăteşte de o nouă călătorie în spaţiu
Yusaku Maezawa se pregăteşte de o nouă călătorie în spaţiu - Profimedia

Misiunea, numită "dearMoon", a fost anunţată în 2018. Iniţial, Yusaku Maezawa a anunţat că vrea să invite saşe-opt artişti, înainte de a lansa înscrieri online. 

Cei 8 artişti aleşi de Yusaku Maezawa, pentru a-l însoţi în spaţiu

Cei opt aleşi sunt DJ-ul şi producătorul american Steve Aoki, youtuberul american Tim Dodd, artistul ceh Yemi A.D., fotografa irlandeză Rhiannon Adam, fotograful britanic Karim Iliya, documentaristul american Brendan Hall, actorul indian Dev Joshi şi cântăreţul sud-coreean TOP. El a numit şi două rezerve: snowboarderă profesionistă americană Kaitlyn Farrington şi dansatoarea japoneză Miyu. "Sper că toată lumea îşi dă seama de responsabilitatea care vine odată cu părăsirea Pământului, călătoria până la Lună şi înapoi", a explicat Yusaku Maezawa într-un videoclio publicat pe YouTube. "Ei vor beneficia de pe urma acestei experienţe şi sper că se vor folosi de ea în beneficiul planetei"

Potrivit site-ului misiunii, călătoria va dura şase zile, fără a ateriza pe Lună. Racheta SpaceX care va fi folosită pentru această misiune, Starship, va fi cea mai puternică construită vreodată. Deşi a efectuat deja zboruri cu succes şi apoi a reuşit să aterizeze, nu a realizat încă un zbor orbital de probă. Şeful său, Elon Musk, a promis în repetate rânduri că acesta se va întâmpla înainte de sfârşitul anului 2022.

Miliardarul japonez a mai călătorit în spaţiu

Yusaku Maezawa, bogatul fondator al celui mai mare magazin online de îmbrăcăminte din Japonia, a zburat anul trecut către Staţia Spaţială Internaţională la bordul unei rachete ruseşti Soyuz, în schimbul, potrivit presei, a 10 miliarde de yeni (73 de milioane de dolari la cursul de schimb actual).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi reciclat până acum ambalaje prin sistemul garanţie - returnare?

Observator » Stiri externe » Cei 8 oameni aleşi de miliardarul japonez Yusaku Maezawa, pentru a-l însoţi în călătoria în jurul Lunii