Un miliardar japonez caută opt voluntari pentru călătoria în jurul Lunii, la bordul rachetei SpaceX

De Iulia Iancu.
Publicat: 03.03.2021, 07:40.
Actualizat: 03.03.2021, 14:04

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a invitat opt persoane să i se alăture pentru o călătorie în jurul Lunii la bordul rachetei SpaceX, potrivit BBC.

„Vreau ca oameni din toate mediile să mi se alăture”, a declarat Maezawa, într-un anunț video postat pe Twitter. Antreprenorul japonez a dat asigurări că va suporta costurile întregii expediții civile, astfel încât cei care i se alătură pot zbura gratuit, scrie BBC. „Am cumpărat toate locurile, așa că va fi un zbor privat”, a adăugat el.

Plănuită pentru 2023, misiunea ar urma să fie prima călătorie a omului către Lună din 1972.

Yusaku Maezawa, un magnat din industria modei și colecționar de artă, a mai anunțat că intenționează să invite „artiști” la bordul rachetei, însă, ulterior, a revenit asupra declarației menționând că „va oferi oamenilor din întreaga lume șansa de a se alătura acestei călătorii”.

În 2020, Maezawa a anunțat că este în căutarea unei prietene pentru călătoria în jurul Lunii. Ulterior, miliardarul și-a retras anunțul.

Candidata la acest eveniment ar fi trebuit să aibă vârsta de peste 20 de ani, să fie necăsătorită, să aibă o personalitate „luminoasă”, să fie o fire optimistă şi „să fie interesată să îşi trăiască viaţa la maxim”. Cel mai important, femeia trebuia să fie „dornică să meargă în spaţiu şi să participe la pregătirile pentru călătorie”. În plus, nu era obligatoriu să vorbească limba japoneză.

Maezewa este a 22-a cea mai bogată persoană din Japonia, cu o avere estimată de Forbes la 1,8 miliarde de euro.

În septembrie 2018 a fost anunţat că Maezewa va fi primul pasager al SpaceX, compania lui Elon Musk. Japonezul a cumpărat toate locurile din nava spaţială BFR pentru un preţ care nu a fost dezvăluit.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.