Antena Meniu Search
x

Cel mai friguros Crăciun din ultimii 40 de ani, în SUA. Un ciclon arctic va mătura ţara de la nord la sud

Americanii se pregătesc pentru cel mai friguros Crăciun din ultimii 40 de ani. 90 de milioane de oameni sunt sub avertizare de frig extrem, furtuni de zăpadă şi vânt puternic. Şi în Marea Britanie, gerul face ravagii, iar meteorologii avertizează că urmează cele mai abundente ninsori din ultimii 12 ani.

de Redactia Observator

la 22.12.2022, 21:03

Vezi și

Americanii nu mai visează la un Crăciun alb, pentru că vor avea parte de unul teribil. Un ciclon arctic va mătura ţara de la nord la sud. Peste o mie de zboruri au fost anulate deja şi zeci de mii de oameni riscă să nu ajungă lângă familie de sărbători. Nici maşina nu mai e o soluţie. Pentru şoferii cu maşini electrice situaţia este şi mai dramatică. "Doar ce am ajuns la -18 grade (Celsius) afară şi noile unităţi nu funcţionează deloc", spune un posesor de maşină electrică.

În Portland, a fost deja declarată stare de urgenţă din cauza unei furtuni de gheaţă care va lovi zona metropolitană la finalul acestei săptămâni. Iar în Colorado oamenii au fost sfătuiţi să evite deplasările neesenţiale şi să meargă la adăposturi, dacă nu au cu ce să se încălzească. De cealaltă parte a Atlanticului, şi britanicii se pregătesc pentru un Crăciun cu furtuni de zăpadă. Mii de locuinţe ar putea rămâne fără apă în perioada sărbătorilor din cauza conductelor sparte. 65.000 de persoane au fost deja afectate. Frigul şi ninsorile vor pune stăpânire pe Regat mai bine de o lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cel mai friguros Crăciun din ultimii 40 de ani, în SUA. Un ciclon arctic va mătura ţara de la nord la sud