„Cel mai singuratic elefant din lume”, ținut peste 35 de ani la zoo, într-un spaţiu foarte mic, a fost eliberat

De Larisa Andreescu.
Publicat: 06.09.2020, 14:43.
Actualizat: 06.09.2020, 14:44

Cel mai singuratic elefant din lume, ţinut captiv într-o mică incintă a grădinei zoologice din Pakistan timp de mai bine de 35 de ani a fost în sfârşit eliberat ca urmare a unei campanii lansată de activiștii pentru bunăstarea animalelor.

Elefantul Kaavan

Elefantul Kaavan va primi o nouă şansă la viaţă

iStock | Getty Images

Un elefant ținut captiv singur într-o mică incintă dintr-o grădină zoologică pakistaneză va fi lăsat în libertate, după ce o campanie a activiștilor pentru bunăstarea animalelor au făcut tot ce este posibil pentru a-i asigura condiţii mai bune în altă parte.

Supranumit „cel mai singuratic elefant din lume” de către susținătorii săi, Kaavan trăieşte la o grădină zoologică din capitala pakistaneză Islamabad de mai bine de 35 de ani.

Martin Bauer, purtător de cuvânt al Four Paws, a declarat că elefantului i s-a acordat în sfârșit aprobarea medicală pentru a călători, cel mai probabil în Cambodgia, unde va trăi în condiții mai bune.

Elefanul supraponderal Kaavan a fost supus unui examen medical complet vineri, a declarat Bauer.

În luna mai, Înalta Curte de Justiţie din Pakistan a ordonat închiderea Grădinii Zoologice Marghazar din cauza condițiilor oribile ale sistemului neglijent faţă de animale.

Salvarea lui Kaavan a atras atenția activiștilor de animale din întreaga lume și a vedetelor. Inclusiv cântăreața americană Cher a participat în campanie pentru mutarea animalului.

"Din păcate, salvarea vine prea târziu pentru doi lei care au murit în timpul unei tentative de transfer la sfârșitul lunii iulie după ce îngrijitorii de animale au incendiat în incinta lor pentru a-i forța să intre în lăzile de transport", a mai spus Martin Bauer.

Examenul medical de vineri a arătat că elefantul era supraponderal, chiar dacă prezenta semne de malnutriție.

Unghiile îi erau crăpate și crescute, aparent din anii de viață într-o incintă necorespunzătoare, cu podele care i-au deteriorat picioarele.

"În urma verificărilor, care au confirmat că Kaavan este suficient de puternic, vor fi luate măsuri pentru a finaliza mutarea sa într-un sanctuar de animale din Cambodgia", a spus Bauer.

Recuperarea sa va fi una lungă, a spus Bauer, adăugând că rănile lui Kaavan sunt mai mult decât doar fizice. De asemenea, suferă de probleme comportamentale.

Kaavan, care și-a pierdut partenerul în 2012, s-a luptat cu singurătatea, precum și cu condițiile precare de viață.

„De asemenea, el a dezvoltat un comportament stereotip din cauza singurătăţii extreme, ceea ce înseamnă că îşi calitănă capul înainte și înapoi ore întregi. Acest lucru se datorează în principal faptului că este pur și simplu plictisit", a spus Bauer, potrivit Daily Mail.

Echipa Four Paws care a efectuat mutarea lui Kaavan a fost formată inclusiv din veterinari și experți în viața sălbatică.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Animație: Cum s-a petrecut accidentul în care a murit tânărul polițist Ionuţ Negrilă. Motocicleta s-a rupt în două
1
Eveniment • ieri la 19:11

Nesăbuinţa cu care s-a avântat în trafic l-a costat viaţa pe Ionuț Negrilă, un tânăr poliţist-motociclist. Avea viteză și, foarte posibil, făcea întrecere cu un alt motociclist, tot poliţist. Ambii erau în timpul liber.

PARTENERI
Cu ce probleme se confruntă Adela Popescu, însărcinată în 20 de săptămâni: ”Perioadă dificilă, analize de sânge, ecografii”
spynews.ro
Dezvăluiri incredibile! „Eu știu foarte mulți politicieni care...”
gandul.ro
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
prosport.ro
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste ce a dat un țăran când își săpa liniștit grădina
redactia.ro
Horoscopul zilei de 28 februarie 2021. Peștii trebuie să se preocupe de propria persoană. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
În ciuda speculațiilor, Leticia Calderon devăluie că relația dintre copiii ei și tatăl lor este una foarte strânsă
tvhappy.ro
O mai știi pe Nadine? Ce viață chinuită a avut. Uite ce a ajuns să facă ACUM
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
Acuzat de minciună de George Simion, Gigi Becali a reacţionat dur: "E prea mic!" Dezvăluiri incredibile: "I-am dat şi soţiei lui un birou, că ea e nu ştiu ce pictoriţă!"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Relația care a nedumerit Internetul. Cum reușesc 3 tineri ”foarte îndrăgostiți” să formeze un ”cuplu” cu 2 femei și un bărbat
A1.RO
Creatura ciudată găsită de un pescar a pus pe jar internetul. Ce este vietatea din imagine și de ce vor toți să o cumpere
A1.RO

TV

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte
TV • la 08:21
Video

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte

Emoţii la cote înalte în cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1. Sub...