Antena Meniu Search
x

„Cel mai singuratic elefant din lume”, ținut peste 35 de ani la zoo, într-un spaţiu foarte mic, a fost eliberat

Cel mai singuratic elefant din lume, ţinut captiv într-o mică incintă a grădinei zoologice din Pakistan timp de mai bine de 35 de ani a fost în sfârşit eliberat ca urmare a unei campanii lansată de activiștii pentru bunăstarea animalelor.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.09.2020, 14:44

  • Examenul medical de vineri a arătat că elefantul era supraponderal, chiar dacă prezenta semne de malnutriție.
  • Unghiile îi erau crăpate și crescute, aparent din anii de viață într-o incintă necorespunzătoare.

Un elefant ținut captiv singur într-o mică incintă dintr-o grădină zoologică pakistaneză va fi lăsat în libertate, după ce o campanie a activiștilor pentru bunăstarea animalelor au făcut tot ce este posibil pentru a-i asigura condiţii mai bune în altă parte.

Supranumit „cel mai singuratic elefant din lume” de către susținătorii săi, Kaavan trăieşte la o grădină zoologică din capitala pakistaneză Islamabad de mai bine de 35 de ani.

Martin Bauer, purtător de cuvânt al Four Paws, a declarat că elefantului i s-a acordat în sfârșit aprobarea medicală pentru a călători, cel mai probabil în Cambodgia, unde va trăi în condiții mai bune.

Elefanul supraponderal Kaavan a fost supus unui examen medical complet vineri, a declarat Bauer.

În luna mai, Înalta Curte de Justiţie din Pakistan a ordonat închiderea Grădinii Zoologice Marghazar din cauza condițiilor oribile ale sistemului neglijent faţă de animale.

Salvarea lui Kaavan a atras atenția activiștilor de animale din întreaga lume și a vedetelor. Inclusiv cântăreața americană Cher a participat în campanie pentru mutarea animalului.

"Din păcate, salvarea vine prea târziu pentru doi lei care au murit în timpul unei tentative de transfer la sfârșitul lunii iulie după ce îngrijitorii de animale au incendiat în incinta lor pentru a-i forța să intre în lăzile de transport", a mai spus Martin Bauer.

Examenul medical de vineri a arătat că elefantul era supraponderal, chiar dacă prezenta semne de malnutriție.

Unghiile îi erau crăpate și crescute, aparent din anii de viață într-o incintă necorespunzătoare, cu podele care i-au deteriorat picioarele.

"În urma verificărilor, care au confirmat că Kaavan este suficient de puternic, vor fi luate măsuri pentru a finaliza mutarea sa într-un sanctuar de animale din Cambodgia", a spus Bauer.

Recuperarea sa va fi una lungă, a spus Bauer, adăugând că rănile lui Kaavan sunt mai mult decât doar fizice. De asemenea, suferă de probleme comportamentale.

Kaavan, care și-a pierdut partenerul în 2012, s-a luptat cu singurătatea, precum și cu condițiile precare de viață.

„De asemenea, el a dezvoltat un comportament stereotip din cauza singurătăţii extreme, ceea ce înseamnă că îşi calitănă capul înainte și înapoi ore întregi. Acest lucru se datorează în principal faptului că este pur și simplu plictisit", a spus Bauer, potrivit Daily Mail.

Echipa Four Paws care a efectuat mutarea lui Kaavan a fost formată inclusiv din veterinari și experți în viața sălbatică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » „Cel mai singuratic elefant din lume”, ținut peste 35 de ani la zoo, într-un spaţiu foarte mic, a fost eliberat