Antena Meniu Search
x

Cel puțin 130 de migranți înecaţi, în Marea Mediterană, după ce barca de cauciuc în care se aflau s-a răsturnat

Cel puțin 130 de migranți s-au înecat în Marea Mediterană, după ce barca de cauciuc în care se aflau s-a răsturnat, iar în zonă au fost descoperite plutind mai multe cadavre.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 23.04.2021, 16:17

Vezi și

130 de migranţi înecaţi în Marea Mediterană

O misine de salvare a fost declanşată în Marea Mediterană, după ce Garda de Coastă a descoperit zece cadavre plutind lângă o barcă de cauciuc răsturnată, despre care se ştia că transporta 130 de persoane, a declarat organizația umanitară franceză SOS Mediterranee, scrie Reuters.

Peste 130 de migranți sunt presupunşi morţi, după ce barca lor s-a răsturnat în largul Libiei. Echipele de salvare au anunţat că sunt puține speranțe de a găsi supraviețuitori. Grupul umanitar european SOS Mediterranee a declarat joi că barca, cu 130 de persoane la bord, a fost raportată miercuri în primejdie în apele internaționale din largul Libiei, pe lângă alte două bărci. A fost lansat un efort de salvare, cu Ocean Viking al ONG-ului și trei nave comerciale.

"De când am ajuns astăzi la fața locului, nu am găsit supraviețuitori, în timp ce am putut vedea cel puțin 10 cadavre în vecinătatea epavei. Suntem cu sufletul la gură", a spus Luisa Albera, coordonatorul căutării și salvării la bordul Ocean Viking. Eugenio Ambrosi, șeful de personal al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), a declarat că cel puțin 100 de vieți s-au pierdut în incidentul care a avut loc în Marea Mediterană.

"Acestea sunt consecințele umane ale politicilor care nu respectă dreptul internațional și cele mai elementare imperative umanitare", a scris el pe Twitter. Naufragiul a fost cel mai recent de-a lungul rutei migrației mediteraneene centrale, unde aproximativ 350 de migranți au murit în acest an. Din 2014, peste 20.000 de migranți și refugiați au murit pe mare în timp ce încercau să ajungă în Europa din Africa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cel puțin 130 de migranți înecaţi, în Marea Mediterană, după ce barca de cauciuc în care se aflau s-a răsturnat