Antena Meniu Search
x

Masacrul de Florii, de la bisericile creștine din Egipt, a fost comis de SINUCIGAȘI. ISIS i-a trimis cu veste cu explozibil

Două explozii revendicate de gruparea Stat Islamic, la două biserici creştine au marcat Sărbătoarea Floriilor în Egipt. Primul atac a avut loc într-un oraş din nordul Egiptului şi a provocat peste 40 de morţi.

Vezi și

Două explozii revendicate de gruparea Stat Islamic, la două biserici creştine au marcat Sărbătoarea Floriilor în Egipt. Primul atac a avut loc într-un oraş din nordul Egiptului şi a provocat cel peste 40 de morţi.

Fum, sânge, disperare. Imaginile difuzate de televiziunile egiptene surprind haosul din biserica unde a avut loc masacrul. Lăsată sub un scaun din biserică, bomba a explodat chiar în timpul slujbei de Florii la care participau patru mii de oameni. Cel mai probabil, dispozitivul a fost detonat de la distanţă, dar autorităţile nu exclud nici ipoteza unui atacator sinucigaş. Poliţia a format un cordon în jurul bisericii din Tanta, iar doi oameni au fost arestaţi. Sunt zeci de victime.

Un atacator sinucigaş a detonat încărcătura explozivă în faţa lăcaşului de cult. Minoritatea coptă care reprezintă 10 la sută din populaţia egipteană a fost lovită în inimă. Sunt scene văzute deseori în ultimii ani. Bisericile copte au fost vizate de atacurile teroriştilor islamişti în numeroase rânduri. În special de ISIS care a revendicat ambele atacuri.

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacurile, spunând că i-a trimiși pe teroriștii kamikaze să se arunce în aer cu veste cu explozibil. ISIS a amenințat că urmează și alte atentate.

Atacurile din Egipt vin cu doar două săptămâni înaintea vizitei Suveranului Pontif în Egipt. Înaltul Prelat se va întâlni cu preşedintele Al Sisi, cu marele imam sunnit dar şi cu Patriarhul copt ortodox Tawadros al doilea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Masacrul de Florii, de la bisericile creștine din Egipt, a fost comis de SINUCIGAȘI. ISIS i-a trimis cu veste cu explozibil