Antena Meniu Search
x

Video Cele mai grave incendii din ultimii zece ani continuă să facă prăpăd în Turcia. Mii de români sunt în vacanţă în zonele afectate

Hoteluri şi sate întregi au fost evacuate în sudul turistic al Turciei, frecventat anual şi de mii de români. Agenţiile dau asigurări că turiştii sunt în afara pericolului şi că nimeni nu şi-a anulat concediul. Sunt cele mai grave incendii din ultimii zece ani. De şase zile ard în continuu, iar până acum au murit deja opt oameni, iar alţi 400 au fost răniţi.

de Redactia Observator

la 02.08.2021, 21:35

Vezi și

Pline, în mod normal, de turişti, acum plajele de pe coasta Mării Egee arată apocaliptic. Nori de foc se apropie ameninţător, după ce au mistuit deja sute de hectare de vegetaţie. Focul a început în Antalya, în sud, şi s-a extins în Bodrum sau Marmaris până în apropierea resorturilor turistice. 125 în total. Pe coasta Mării Egee, hoteluri întregi au fost evacuate. Prinşi în mijlocul infernului, turiştii şi-au făcut bagaje în fugă. Mii de români sunt în vacanţă în zonele afectate.

Raluca Hatmanu, reprezentant agenţie de turism: Vă dau asigurări că ele se află la cel puţin 20 km distanţă de zona în care turiştii îşi petrec vacanţele. Ţinem legătura atât cu partenerii locali cât şi cu hotelierii pentru a ne asigura că situaţia este sub control şi că turiştii noştri sunt în siguranţă. Până în acest moment nu am primit nicio solicitare de anulare a sejururilor.

Turcia aşteaptă ajutorul Spaniei şi al Croaţiei

117 incendii au fost deja stinse sau sunt sub control. 8 rămân, însă, active, iar temperaturile de foc şi vântul puternic nu ajută deloc. Turcia mizează acum pe ajutorul Spaniei şi al Croaţiei care au trimis avioane.

Toată zona Mediteranei este afectată. Sute de focare ard în Italia şi Grecia. În Peloponez, canicula întreţine flăcările care au mistuit ieri zeci de case, iar 15 oameni au ajuns în spital intoxicaţi cu fum. Temperatura a atins şi chiar depăşit 44 de grade astăzi. Ieri, incendiile de vegetaţie au lăsat parte din insula Rhodos fără apă şi curent după ce focul a afectat reţelele de alimentare. Mai mulţi români, turişti în regiune, au dat alarma pe reţelele de socializare. În Sicilia, pompierii luptă de 2 zile cu focul care a ajuns până în oraşul Catania. Sute de oameni au fost evacuaţi iar aeroportul local a fost închis temporar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cele mai grave incendii din ultimii zece ani continuă să facă prăpăd în Turcia. Mii de români sunt în vacanţă în zonele afectate