Antena Meniu Search
x

Care sunt cele mai scumpe case din lume

Recesiunea economică generată de pandemie în numeroase state ale lumii, nu descurajează piaţa imobiliară de lux. Cei cu dare de mână şi resurse pe măsură au parte de o ofertă bogată de proprietăţi exclusiviste. Cea mai scumpă casă din lume costă.jumătate de miliard de dolari.

de Redactia Observator

la 08.06.2020, 04:44

Vezi și
  • Cea mai scumpă casă din lume e încă în construcţie.
  • Locuinţa are 20 de dormitoare.

Nu este încă gata, dar este cea mai scumpă casă din lume. "The One", "Unica", se construieşte în Bel Air, cartierul vedetelor şi a fost evaluată la 500 de milioane de dolari. Dezvoltatorii fac ultimele finisaje, înainte de a fi pusă în vânzare. Vila se întinde pe o suprafaţă de aproape 10.000 de metri pătraţi, ceea ce o face şi cea mai mare proprietate privată de acest fel din lume. Are 20 de dormitoare, 25 de băi,  4 piscine, dintre care una infinity şi un garaj în care pot încăpea lejer 20 de autoturisme. Pentru un răsfăţ complet, proprietatea este dotată şi cu sală de cinema cu 40 de locuri, o pistă de bowling, o cameră de relaxare unde pereţii au fost înlocuiţi cu acvarii uriaşe cu meduze, dar şi propriul club de noapte pentru petrecerile cu prietenii. 

A doua cea mai scumpă casă din lume o găsim în Hong Kong, metropola cu cea mai mare concentrare de miliardari de pe Planeta, motiv pentru care preţul proprietăţilor este în continuă creştere. Realizată în stil colonial, vila a fost constuită în urmă cu 30 de ani, se află la doar 10 minute de centrul financiar al metropolei. Vila are doar 5 dormitoare, 5 băi, o zonă pentru luat masa, un livingroom şi o piscină. A fost scoasă la vânzare pentru 447 de milioane de dolari în urmă cu doi ani, iar până se vinde, se poate închiria

Pe locul 3 în top este poate cea mai extravagantă construcţie de pe Riviera Franceză. "Palatul Bulelor" poate părea mai degrabă desprinsă de pe platourile de filmare pentru Austin Powres, a fost însă casa de vacanţă a celebrului designer Pierre Cardin, care după ce a surprins lumea modei in 1954 cu rochia cu bule, şi-a cumpărat în 1989 şi o casă cu bule. Proprietatea care a fost scoasă la vânzare pentru 390 de milioane de dolari, a fost proeictată de arhitectul maghiar Antii Lovag în 1975, iar construcţia ei a durat 14 ani. Are 10 dormitoare, un livingroom sferic şi mai multe multe grădini cu piscine şi iazuri, toate cu un design circular, fără nicio linie dreaptă. Pierre Cardin a vândut-o în urmă cu cinci ani, dar proprietatea continuă să fie podium pentru defilări de modă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Care sunt cele mai scumpe case din lume