Antena Meniu Search
x

Celebrul cabaret parizian Moulin Rouge a împlinit 130 de ani (Video)

Celebrul cabaret parizian Moulin Rouge a împlinit 130 de ani. Aniversarea a fost marcată cu focuri de artificii, dar în primul rând cu un grandios spectacol oferit, chiar în stradă, de graţioasele dansatoare ale cabaretului.

de Redactia Observator

la 07.10.2019, 15:28

Vezi și

Celebrul cabaret parizian Moulin Rouge a împlinit 130 de ani. Aniversarea a fost marcată cu focuri de artificii, dar în primul rând cu un grandios spectacol oferit, chiar în stradă, de graţioasele dansatoare ale cabaretului.

Sute de parizieni şi de turişti s-au bucurat din plin de reprezentaţia gratuită. Printre dansatorii de la Moulin Rouge se numără şi trei români, iar balerinul Alexandru Deneş este prim solist al cabaretului.

"French Cancan", dansul reprezentativ al cabaretului Moulin Rouge şi al întregului Paris, este la fel de înflăcărat astăzi ca şi acum mai bine de o sută de ani.

Evoluţia celor 60 de dansatoare cu rochii în culorile naţionale franceze a încântat sutele de oameni care au avut norocul să asiste la spectacolul aniversar.

Înainte de sosirea dansatoarelor, istoria cabaretului intrat în legendă a fost rememorată de proiecţii video, pe fondul muzicii de epocă.

Moulin Rouge s-a deschis în 1889, mai întâi ca salon de bal, devenit ceva mai târziu cabaret şi restaurant, aşa cum a rămas până astăzi.

Marele pictor Toulouse Lautrec şi-a ales modelele dintre dansatoarele sale iar mai târziu cântăreţi de renume au fost vedetele spectacolelor.

În zilele noastre, dansatoarele nu mai sunt alese doar din Franţa ci din întreaga lume, dacă au calităţile impuse de prestigiul cabaretului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După reprezentaţia specială din stradă, ansamblul a revenit în sală pentru a prezenta, ca în fiecare seară, spectacolul intitulat "Feeria". În fiecare an, 600.000 de persoane asistă la această revistă pusă în scenă, pentru prima dată, acum două decenii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Celebrul cabaret parizian Moulin Rouge a împlinit 130 de ani (Video)