Meniu LIVE
Search
x

Galerie foto Cer apocaliptic la Beijing. Capitala Chinei a fost lovită de cea mai puternică furtună de nisip din ultimul deceniu

Meteorologii chinezi au calificat fenomenul drept cea mai puternică furtună de nisip din ultimii 10 ani, relatează BBC. Beijingul și alte provincii din nord-vestul țării au fost afectate. Calitatea aerului a atins un nivel negativ maxim, sute de zboruri au fost anulate.

De Redactia Observator la 15.03.2021, 14:57

Un strat gros de nisip a acoperit luni capitala Chinei și a declanșat o creștere fără precedent a poluării. În unele cartiere din oraș limita a fost depășită și de 160 de ori. Sute de zboruri au fost anulate sau ținute la sol. Cerul a căpătat o culoare roșiatică. Nisipul a fost adus de vânt din Mongolia Interioară. 

Potrivit publicației Global Times, cel puțin 12 provincii din China au fost afectate de furtuna de nisip care a cauzat 6 morți în Mongolia. ”Arată de parcă este sfârșitul lumii. Pe o asemenea vreme chiar nu vreau să fiu afară!” a mărturisit Flora Zou, locuitor din Beijing pentru Reuters.

Potrivit AFP, poluarea cu PM10 în 6 districte centrale a depășit luni pragul de 8.100 micrograme pe metru cub. Organizația Mondială a Sănătății consideră 0-54 un nivel bun și 55-154 nivel moderat de PM10.

Școlile au fost sfătuite să nu organizeze evenimente în aer liber iar locuitorii cu probleme de respirație - să nu iasă afară din case.  În ultima perioadă, capitala Chinei și regiunile din apropiere au cunoscut un nivel ridicat de poluare ca rezultat al ”activităților industriale intense.”  Un activist Greenpeace a explicat că furtuna de nisip este rezultatul unor condiții de vreme severă și a deșertificării. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cer apocaliptic la Beijing. Capitala Chinei a fost lovită de cea mai puternică furtună de nisip din ultimul deceniu