Antena Meniu Search
x

CLICK-UL SPECIAL: Cercetatorii britanici au descoperit ca o simpla apasare de mouse arde 1,42 de calorii

Cercetatorii britanici au mai adus pe lume o descoperire care ar putea schimba radical modul in care vedem lucrul la un computer. Oamenii de stiinta au calculat cate calorii sunt arse printr-o banala apasare de mouse. Mai exact, 1,42 de calorii.

Vezi și
Cu un click nu se face primavara. Si nici performanta. Dar, pentru ca in lumea cercetatorilor britanci intotdeauna exista un "dar",  mai multe click-uri pot deveni o adevarata cura de slabire. Cum este posibil? In primul rand trebuie sa intelegeti ca in lumea cercetatorilor britanici nu exista imposibilul. E doar o poveste cu care-si sperie copiii noaptea.

Totusi, cum este posibil sa slabim in fata unui calculator? Cu multa rabdare, in primul rand. O simpla apasare de buton activeaza zeci de muschi ai mainii. Exact, banala apasare de buton. Iar acolo unde exista miscare, exista ardere. De fiecare data cand apasam pe un buton al mouse-ului, 1,42 de calorii dispar subit din corp. Iar cei a caror munca depinde exclusiv de un computer, ard calorii peste calorii fara sa stie.

Cu alte cuvinte, la sfarsitul unei zile de lucru, fiecare om care lucreaza la un computer va fi ars cateva sute de calorii. De exemplu, doar la redactarea acestei stiri am ars cativa zeci de dusmani ai siluetei perfecte. Problema vine insa din modul comod de viata. Obisnuiti cu gustarile la birou si cu zero activitate fizica, cei mai multi angajati consuma cateva mii de calorii si ard doar cateva sute. Iar singura miscare fizica pe care o fac este pana la toaleta si inapoi.

Dar un om dedicat misiunii de apasare poate ajunge la cateva zeci de mii de calorii arse. Asa se face ca un om care a jurat sa nu lase mouse-ul din mana pana nu va atinge un milion de apasari. Pentru a fi sigur ca stie exact cifra atinsa, a legat mouse-ul la un contor electronic. La sfarsitul misiunii sale, omul a ars peste un milion de calorii. Ceea ce ridica anumite semne de intreabare despre noua descoperire a cercetatorilor din Albion.

De cand cu aceasta informatie, suntem convinsi ca vor aparea modele de antrenament la mouse sau la tastatura. Poate mai simplu ar fi sa impartasiti pasiunea copiilor pentru jocurile pe computer. Mai ales ca jucatorii inraiti ai jocurilor de strategie sunt recunoscuti ca dresori ai animalutului electronic, atingand o viteza de zeci de click-uri pe secunda. Si asta da antrenament in forta.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » CLICK-UL SPECIAL: Cercetatorii britanici au descoperit ca o simpla apasare de mouse arde 1,42 de calorii