Antena Meniu Search
x

Video Charles al III-lea, primul „Discurs al Regelui” în Parlamentul de la Londra. Monarhul a anunțat agenda guvernului pentru anul viitor

Moment istoric azi în Regatul Unit. Charles al III-lea al Marii Britanii a rostit astăzi celebrul Discurs al Regelui pentru prima dată în calitate de monarh. A scris istorie şi ca primul rege care deschide lucrările Parlamentului pentru prima dată în ultimii 70 de ani, timp în care această sarcină i-a revenit mamei lui, regina Elisabeta a doua. 

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 20:57

Vezi și

După ce a ajuns într-o caleaşcă aurită în faţa Palatului Westminster, alături de regina Camilla, regele Charles a anunţat agenda guvernului pentru anul viitor. Monarhul a vorbit despre combaterea criminalităţii şi despre măsuri care să reducă inflaţia.

Charles al III-lea, primul „Discurs al Regelui” în Parlamentul de la Londra

Conducătorul casei regale britanice i-a mai anunţat pe britanici că vrea un viitor fără fumători. Potrivit noii legi, vârsta de la care poţi cumpăra ţigări va creşte în fiecare an, de acum încolo,, astfel încât celor născuţi în 2009 de exemplu, le va fi aproape imposibil să achiziţioneze produse din tutun.

Regele Charles: Guvernul meu va introduce o nouă legislație pentru a crea o generație fără fumători prin restricționarea vânzării de tutun.

Pe acelaşi subiect

Despre criminalitate, Regele Charles consideră că cei condamnaţi pentru infracţiuni mai grave ar trebui să aibă parte de sentinţe mai dure. Un alt plan pe agenda guvernului anunţat de Charles este acela că poliţia va putea să percheziţioneze orice proprietate, fără mandat, dacă aplicaţia Find My Phone, localizează un telefon furat pe proprietatea respectivă. Regele nu a uitat să abordeze problema inteligenţei artificiale.

Regele Charles: Regatul Unit va continua să conducă discuțiile internaționale pentru a se asigura că inteligența artificială este dezvoltată în condiţii de siguranță.

Discursul Regelui este o ceremonie care are loc începutul fiecărei sesiuni a Parlamentului, încă din secolul al XV-lea. Regele a avut pe cap Coroana Imperială de Stat, care a fost scoasă din Turnul LOndrei special pentru acest eveniment. Este realizată din aur și încrustată cu aproape 3400 de pietre preţioasă este valuată la peste 3 miliarde de lire sterline şi este purtată în mod tradiţional de monarh la ceremonii importante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Charles al III-lea, primul „Discurs al Regelui” în Parlamentul de la Londra. Monarhul a anunțat agenda guvernului pentru anul viitor