Antena Meniu Search
x

China a eutanasiat 3 pisici infectate cu Covid-19, după ce stăpâna lor a intrat în izolare

Oficialii unui oraș din nordul Chinei au ucis trei pisici de casă, după ce au ieșit pozitive la Covid-19, potrivit unui raport prezentat în presa locală, în contexul înăspririi în întreaga țară a măsurilor anti-Covid.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.09.2021, 12:04

China a eutanasiat 3 pisici infectate cu Covid-19, după ce stăpâna lor a intrat în izolare
China a eutanasiat 3 pisici infectate cu Covid-19, după ce stăpâna lor a intrat în izolare - Profimedia Images

Autoritățile din Harbin, unde au fost descoperite recent 75 de cazuri de Covid-19, au declarat că decizia a fost necesară pentru că nu există un tratament disponibil pentru animalele bolnave. În plus, animalele de companie ar fi pus în pericol rezidenții complexului de apartamente în care locuiau.

Stăpâna pisicilor a dat rezultate pozitive la coronavirus pe 21 septembrie și a intrat în izolare, după ce a lăsat hrană și apă pentru cele trei pisici, scrie AP.

Stăpână pisicilor, și ea cu Covid-19, era în izolare când i-au fost ucise animalele de companie

Un lucrător comunitar s-a prezentat la domiciliul acesteia și le-a testat pe pisici de două ori, de fiecare dată ele ieșind pozitive la Covid. În ciuda apelului online al proprietarei, identificată doar ca domnișoara Liu, pisicile au fost eutanasiate marți seara.

Pe acelaşi subiect

Cazul a atras un val de revoltă pe Internet. 

Potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, riscul ca animalele să răspândească SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19, la oameni este „considerat a fi scăzut”, deși se știe că este transmisibil de la oameni la animale în anumite situații, mai ales atunci când există un contact strâns.

Nu există dovezi referitoare la rolul animalelor în transmiterea Covid-19

COVID-19 a fost raportat la fermele de nurcă din mai multe țări, inclusiv cazuri în care s-a sugerat că oamenii ar fi putut fi infectați de animale, ceea ce a determinat sacrificarea în masă a animalelor.

„Persoanele suspectate sau confirmate de COVID-19 ar trebui să evite contactul cu animalele, inclusiv animalele de companie și animalele sălbatice”, a spus CDC pe site-ul său.

"În acest moment, nu există dovezi că animalele joacă un rol semnificativ" în răspândirea virusului la oameni, a spus acesta.

„Unele coronavirusuri care infectează animalele pot fi răspândite la oameni și apoi răspândite între oameni, dar acest lucru este rar. Așa s-a întâmplat cu SARS-CoV-2, care probabil provine de la lilieci ”, a spus CDC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » China a eutanasiat 3 pisici infectate cu Covid-19, după ce stăpâna lor a intrat în izolare