Antena Meniu Search
x

Ambasadorul chinez la Kiev: China "nu va ataca niciodată Ucraina"

China ”nu va ataca niciodată Ucraina”, dimpotrivă, va ajuta statul ucrainean, în special din punct de vedere economic, a declarat ambasadaorul Chinei în Ucraina, potrivit unui comunicat de presă al guvernului regional din Liov.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:26

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

”China nu va ataca niciodată Ucraina. Vom ajuta, mai ales din punct de vedere economic. În această situaţie, pe care o aveţi acum, vom acţiona responsabil”, l-a asigurat ambasadorul Chinei în Ucraina, Fan Xianrong, pe Maksym Kozytsky, şeful administraţiei militare regionale din Liov, în timpul unei întâlniri.

”China este o ţară prietenoasă cu poporul ucrainean. În calitate de ambasador, pot spune în mod responsabil că China va fi întotdeauna o forţă benefică pentru Ucraina, atât din punct de vedere economic, cât şi politic”, a argumentat el.

Fan a spus că Ambasada Chinei s-a mutat de la Kiev la Liov şi va rămâne acolo pentru moment, potrivit lui Kozytsky.

Oficial chinez: Beijingul vrea să se încheie conflictul din Ucraina

Pe acelaşi subiect

Marţi, ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang, a publicat un articol în Washington Post, reiterând că Beijingul vrea să se încheie conflictul din Ucraina. Astfel, au fost eliminate ”zvonurile” conform cărora ”China ştia, a acceptat sau a susţinut în mod tacit” războiul.

”Conflictul dintre Rusia şi Ucraina nu face niciun bine Chinei. Dacă China ar fi ştiut despre criza iminentă, am fi făcut tot posibilul să o prevenim", a scris Qin.

Afirmaţiile sale au venit în urma declaraţiilor oficialilor serviciilor secrete americane, care au susţinut că Rusia a cerut Chinei sprijin militar în Ucraina, afirmaţie pe care Beijingul şi Moscova au dezminţit-o ulterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ambasadorul chinez la Kiev: China "nu va ataca niciodată Ucraina"