Antena Meniu Search
x

Japonia se teme de un atac nuclear al ruşilor în Ucraina. Mesajul unui fost primar din Hiroshima pentru Putin

Un fost primar al oraşului japonez Hiroshima, lovit de atacul devastator al americanilor din 1945, îi cere preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, să nu folosească arme nucleare în Ucraina. Cu câteva săptămâni în urmă, liderul de la Kremlin a ordonat punerea în "alertă maximă" a forțelor nucleare ruse, ca răspuns la "sancțiunile ilegitime ale Occidentului".

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 11:06

Tadatoshi Akiba, fost primar al oraşului Hiroshima
Tadatoshi Akiba, fost primar al oraşului Hiroshima - Profimedia

Japonezul Tadatoshi Akiba, fost primar al oraşului Hiroshima, i-a cerut joi lui Vladimir Putin să nu apeleze la arsenalul nuclear în războiul pornit de Rusia în Ucraina. La începutul lunii martie, oficialul nipon a lansat şi o petiţie în acest sens, ca reacţie la anunţul Rusiei cu privire la punerea în "alertă maximă" a forțelor sale nucleare.

Japonia se teme de un atac cu bomba atomică în Ucraina

În cadrul unei conferinţe de presă, Tadatoshi Akiba a afirmat că anunţul lui Vladimir Putin i-a cutremurat pe supravieţuitorii atacului cu bomba atomică şi nu numai. Acesta a mai spus că amintirea dezastrului din 1945, când SUA au bombardat Hiroshima şi Nagasaki, este în continuare terifiantă, "un adevărat Iad" şi o realitate care nu ar trebui repetată.

Japonezul le cere liderilor internaţionali să viziteze regiunile afectate de atacul nuclear şi să cugete la efectele unei asemenea acţiuni militare. I-a solicitat nominal preşedintelui Rusiei să nu recurgă la asemenea metode în cazul confruntării din Ucraina.

Pe acelaşi subiect

Petiţia a fost semnată deja de peste 92.000 de oameni, iar obiectivul este acela de a strânge 150.000 de semnături, relatează site-ul nippon.com.

O nouă zi de război Rusia - Ucraina

Luptele de pe teritoriul Ucrainei continuă joi, după mai bine de trei săptămâni de când armata lui Putin a declanşat invazia ţării. Un atac brutal a fost lansat asupra teatrului din Mariupol, cel mai mare adăpost pentru civili din centrul orașului, care a fost bombardat de aviaţia rusă.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cere ca lumea să recunoască oficial faptul că “Rusia a devenit un stat terorist”, iar omologul său de la Moscova i-a numit "trădători de ţară" pe cetăţenii ruşi care susţin Occidentul şi se opun războiului. În paralel, războiul declaraţiilor între Statele Unite şi Rusia se intensifică după ce Joe Biden a spus despre Vladimir Putin că e un "criminal de război". Kremlinul a descris afirmaţia preşedintelui SUA drept una "de neiertat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Japonia se teme de un atac nuclear al ruşilor în Ucraina. Mesajul unui fost primar din Hiroshima pentru Putin