China ia măsuri fără precedent pentru a stopa virusul misterios
China se izolează tot mai mult pentru a frâna epidemia de coronavirus. La sute de kilometri distanţă de Wuhan, cetăţenii ridică ziduri pentru a evita contaminarea. Ultimele cifre oficiale arată că 132 de oameni au murit şi şase mii sunt infectaţi. Numărul contaminărilor l-a depăşit deja pe cel al epidemiei SARS care a provocat moartea a 775 de oameni în 2003.
China se izolează tot mai mult pentru a frâna epidemia de coronavirus. La sute de kilometri distanţă de Wuhan, cetăţenii ridică ziduri pentru a evita contaminarea. Ultimele cifre oficiale arată că 132 de oameni au murit şi şase mii sunt infectaţi. Numărul contaminărilor l-a depăşit deja pe cel al epidemiei SARS care a provocat moartea a 775 de oameni în 2003. În faţa pericolului, autorităţile lucrează contracronometru. Vedeţi în aceste imagini cum se construieşte în zece zile, de la zero, un spital nou nouţ. Este al doilea. Primul a fost deja amenajat, în două zile, într-o hală dezafectată.
Un avion militar cu o echipă de specialişti şi epidemiologi va decola în această seară în direcţia Wuhan. Iar în noaptea de vineri spre sâmbătă ar trebui să se întoarcă la Paris cu 300 de francezi care încă nu manifestă simptome de coronavirus. Un al doilea avion îi va scoate din zona de carantină pe ceilalţi europeni, între care şi un cetăţean român. Cu toţii vor sta o perioadă în carantină. Pericolul este uriaş.
În Australia, unde există deja şapte cazuri confirmate, s-au luat măsuri drastice. Toţi cei 600 de oameni repatriaţi din Wuhan vor fi izolaţi pe Insula Crăciunului timp de două săptămâni.
În China, în afara zonei de carantină, localnicii unui orăşel încearcă să oprească extinderea virusului cu ziduri din cărămidă.
Virusul pare să fie mai periculos decât SARS (Sindromul Acut Respirator Sever)
Într-o lună, a infectat deja mai mulţi oameni: şase mii, doar în China unde autorităţile ridică spitale speciale pentru a-i izola.
Amenajat într-o clădire părăsită, unul a fost deja dat în folosinţă. Al doilea spital fost ridicat de la zero şi urmează să fie gata în câteva zile. Mii de constructori şi voluntari muncesc zi şi noapte.
Între 850 şi 1.000 de asistente şi medici vor veni aici. Iar pentru bolnavi vor fi cam 800 de paturi.
Speriaţi de pandemie, experţii chinezi au comunicat cercetătorilor din întreaga lume toate datele pe care le au despre virus.
În Rusia se lucrează deja la un test rapid care poate diagnostica un bolnav în două minute.
British Aiways şi United Airlines au suspendat toate zborurile spre şi dinspre China. Iar Toyota a încetat activitatea în China până la mijlocul lunii februarie. Vârful infectării este aşteptat pe 10 februarie, apoi numărul îmbolnăvirilor ar trebui să scadă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰